Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 10:28

Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Πρέβεζας για το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης»

Η ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση « Αντώνης Τρίτσης »:

Η ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Πρέβεζας , νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένη και ευχαριστημένη από την χτεσινή εξέλιξη , της παρουσίασης από τον Πρωθυπουργό της χώρας , Κυριάκο Μητσοτάκη , του νέου προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση « Αντώνης Τρίτσης » και την ένταξη ανάμεσα στα είκοσι μεγαλύτερα έργα του προγράμματος , του επί σειρά πολλών ετών αίτημα του Δήμου Πρέβεζας , για την ύδρευση των παραλιών Βαλανιδοράχης , Λούτσας , Βράχου , Λυγιάς , Χειμαδιού , Ριζών και Καστροσυκιάς , έργου συνολικής αξίας 5.696.966,56 € , όπως επίσης και την ένταξη του έργου του Δήμου Πάργας στα μικρότερα έργα , που αφορά την ύδρευση του , συνολικής αξίας 302.531,48 € .

Το όλο πρόγραμμα όπως δήλωσε και Πρωθυπουργός ….” είναι ένα πρόγραμμα δίκαιο , γιατί πρόσβαση σε αυτό θα έχουν όλοι οι οργανισμοί ΤΑ . Και ένα πρόγραμμα αδιάβλητο, καθώς όλες οι διαδικασίες του θα γίνονται ψηφιακά και τα έργα του θα παρακολουθούνται από Ειδική Υπηρεσία , στην οποία για πρώτη φορά θα μετέχουν και αυτοδιοικητικοί….”
Aγαπητοί Πολίτες του Νομού Πρέβεζας

Από το 2016 που ανέλαβε την Προεδρία στην ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας , ο Πρόεδρος της Νίκος Τζίμας , μαζί με τους Άξιους συνεργάτες Τομεάρχες Υποδομών και Δικτύων της Νομαρχιακής , Ντίνα Μωραίτη και Διονύση Καλλίνικο , εργάστηκαν με συνοχή και μεθοδικότητα , παρουσιάζοντας διαχρονικά σε κάθε συνάντηση με τα υψηλόβαθμα στελέχη , τα αιτήματα της πόλης αλλά και του Νομού γενικότερα .

Επίσης απέστειλαν σημαντικά υπομνήματα τόσο σε γραμματείες του Κόμματος , όσο και στους ίδιους Τομεάρχες Βουλευτές . Για την ένταξη όμως των παραπάνω έργων , πρέπει να σημειωθεί , η μεγάλη συμπαράσταση και κατανόηση στα χρόνια προβλήματα του Νομού μας , από τον Υπουργό Εσωτερικών , Τάκη Θεοδωρικάκο και τον ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό , που και κατά την επίσκεψη του , την 1η Φεβρουαρίου 2020 στην Πρέβεζα , για την συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου , ασχολήθηκε εκτενώς και επισταμένως με το κλιμάκιο που είχε συστήσει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και έγινε διεξοδική συζήτηση πάνω στα προβλήματα του τόπου . Ένα κλιμάκιο που αποτελούταν , εκτός του ιδίου του Προέδρου της ΝΟΔΕ , από τον Βουλευτή της ΝΔ του Νομού , Στέργιο Γιαννάκη , τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρέβεζας και Τομεάρχη Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΟΔΕ , Δημήτρη Καραμανίδη , τον Τομεάρχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΟΔΕ , Παναγιώτη Γκανάλα , τον Τομεάρχη Υποδομών και δικτύων , Διονύση Καλλίνικο καθώς και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Ηπείρου , Gianluca Ματσίρα .

Την εμπειρία και τις γνώσεις τους στη συζήτηση , κατέθεσαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών , Μιχάλης Σταυριανουδάκης καθώς και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και φίλος Ηπειρώτης , Ηλίας Γιάτσιος.

Η ένταξη των προαναφερομένων έργων στο νέο Πρόγραμμα , αμείβει ηθικά και επάξια , την μεγάλη και χρόνια προσπάθεια από το 2016 , της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας , που επί της σημερινής της Διοίκησης , θα πραγματοποιηθούν τόσο σημαντικά έργα στο Νομό και έχει συμβάλει και αυτή , βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην ανάπτυξη του Νομού Πρέβεζας . Γεγονός που καταδεικνύει την ενασχόληση της όχι μόνο με το κομματικό της καθήκον αλλά πολύ περισσότερο με το κοινωνικό της ενδιαφέρον , την καθημερινότητα του απλού πολίτη του νομού μας. Βέβαια , η προσπάθεια της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας , για τα μεγάλα έργα υποδομής του Νομού , δεν θα σταματήσει εδώ . Αναμένουμε ακόμη την υλοποίηση του έργου Αμβρακίας – Ακτίου και το κυριότερο τις οδικές συνδέσεις του Νομού μας με την Εγνατία Οδό καθώς και με την Ιόνια Οδό . Έργα στο σύνολο τους , για τα οποία έδωσαν και δίνουν τον δικό τους αγώνα , και αρκετές φορές στους αρμοδίους Υπουργούς , τόσο ο Βουλευτής της ΝΔ του Νομού , Στέργιος Γιαννάκης , όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πρέβεζας , Στράτος Ιωάννου .

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΝΔ ΠΡΕΒΕΖΑΣ