Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 13:22

ΚΙΝΑΛ: «Τι συμβαίνει στην Πυροσβεστική κ. Χαρδαλιά;» - ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας: "Θέλετε να δημιουργήσετε πλαστές εντυπώσεις για την πορεία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας"

Για προβλήματα κακοδιοίκησης στον χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάνει λόγο ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρεται και στην εμπλοκή πυροσβέστη στην πρόσφατη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην Πρέβεζα.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

"Πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι ειδήσεις που αφορούν προβλήματα κακοδιοίκησης στον χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κάποια απ’ αυτά, όπως είναι τα ρουσφέτια, ο διορισμός ημετέρων σε θέσεις-κλειδιά ή η αυθαιρεσία στις μετακινήσεις και τις κρίσεις πυροσβεστών είναι γνωστά και πάγια στην διοικητική και κυβερνητική αντίληψη της ΝΔ.

Τον τελευταίο, όμως, καιρό με την βίαιη αλλαγή καθηκόντων στους πυροσβέστες και την μετατροπή τους σε υπαλλήλους της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με αρμοδιότητα να προβαίνουν σε έλεγχο ασθενών με Covid-19, έχουν αναδειχτεί νέα σοβαρά προβλήματα.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες δεν έχουν ούτε την οργάνωση που απαιτείται ούτε τα μέτρα και μέσα ατομικής προστασίας. Οι συνθήκες υγιεινής σε αεροδρόμια με συγκέντρωση μεγάλου αριθμού τουριστών δεν είναι καλές. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη καθαριότητα, καθόλου απολυμάνσεις, ανεπαρκής αερισμός και έλλειψη προστατευτικών plexiglas. 

Κατά την αποβίβαση των επιβατών από τα αεροπλάνα υπάρχει συνωστισμός στα λεωφορεία εξυπηρέτησης (που δεν απολυμαίνονται μετά από κάθε μεταφορά) και στους χώρους αναμονής. Η διαλογή των δειγμάτων γίνεται χωρίς την τήρηση των αποστάσεων από πυροσβέστες και αστυνομικούς με υποτυπώδη μέτρα προστασίας.

Απο καταγγελία μεταφέρουμε επι λέξει: 

«Με μία ρόμπα πάνω από την στολή της υπηρεσίας, που αφήνει μέρη του σώματος ακάλυπτα (και όχι φόρμα που θα έπρεπε), κάτι νάιλον καλύμματα για τις μπότες, ένα σκουφάκι και μία μάσκα (σαν να δουλεύουμε σε εταιρεία παρασκευής φαγητού) ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων είναι μολυσμένοι. Το αποκορύφωμα είναι ότι μας λένε να μην πετάμε αυτά τα πρόχειρα καλύμματα που μας έχουν δώσει για προστασία αλλά να τα χρησιμοποιούμε ξανά». 

Ο πυροσβέστης θα πρέπει να γράψει στην ετικέτα του δειγματοληπτικού σωλήνα τα στοιχεία και τον αριθμό του barcode του δείγματος, χωρίς προστατευτικό plexi glass μεταξύ αυτού και του τουρίστα. Θα πρέπει να καταλάβει τι όνομα του λέει ο επισκέπτης στην εκάστοτε γλώσσα, πίσω από την μάσκα και να πιάσει ή να έρθει πολύ κοντά στο κινητό ή στο χαρτί που έχει το barcode.

Όλα αυτά, ενώ έπρεπε να γίνονται ηλεκτρονικά, γίνονται με φυσική επαφή. Το δείγμα πλησιάζει τον απαράσκευο πυροσβέστη στα εκατοστά για να συλλαβίσει το όνομα του που λογικό είναι να μην ακούει με τόση φασαρία που γίνεται στον χώρο από τους κουρασμένους και γεμάτους αγωνία για το τί θα γίνει επιβάτες.

Καταγγέλουμε, επίσης, ότι αντίστοιχα φαινόμενα μικρότερης έκτασης παρατηρούνται και σε άλλα σημεία της χώρας. Εναντίον των πυροσβεστών που ανθίστανται στην πλημμελή φροντίδα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και την αδιαφορία γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους ασκούνται, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας, πειθαρχικές διώξεις (Θεσσαλονίκη, Εύβοια, κλπ).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μαθαίνουμε ότι ο εμπλεκόμενος πυροσβέστης για διακίνηση ναρκωτικών, είναι εκλεγμένος πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης  της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του τομέα πολιτικής προστασίας της ΝΔ. Συμμετείχε στις εκλογές του 2020 στο ψηφοδέλτιο «Ενωμένοι Πυροσβέστες» στην Περιφέρεια Ηπείρου η οποία πρόσκειται στη ΝΔ. 

Καλούμε τον κ. Χαρδαλιά και την κυβέρνηση της ΝΔ να εργαστούν επιτέλους σοβαρά, θυσιάζοντας  τις επικοινωνιακές τους επιδόσεις υπέρ της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Έχουν ευθύνη γι αυτό. 

Όσο για τις επιλογές τους για τα συνδικαλστικά όργανα της Πυροσβεστικής, ας εξηγήσει η ηγεσία της ΝΔ στους οπαδούς της πως όλα αυτά συμβαδίζουν με την αριστεία και την ακεραιότητα τις οποίες αφειδώς τους έταζαν έναν χρόνο πριν.

Τη δική της απάντηση στη συγκεκριμένη ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας κατηγορώντας το ΚΙΝΑΛ ότι διασπείρει αναλήθειες θέλοντας να δημιουργήσει πλαστές εντυπώσεις για την πορεία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας αναφέρει:

Κατανοούμε και σεβόμαστε , την προσπάθεια για την πολιτική σας επιβίωση , κύριοι του ΚΙΝΑΛ , αλλά το λιγότερο που πρέπει να κάνετε , είναι να αντιμετωπίζετε ψύχραιμα και ρεαλιστικά τα διάφορα θέματα και πάνω απ’ όλα , να υπάρχει το γνώθι σαυτόν . Έτσι , στο δελτίο σας στις 10/7/2020 , με τίτλο « Τι συμβαίνει στην Πυροσβεστική Κε Χαρδαλιά ? » , απλώς πατήσατε τον ανεμιστήρα , και μονομιάς διασπείροντας αναλήθειες στα τέσσερα μήκη του ορίζοντα , θελήσατε να δημιουργήσετε πλαστές εντυπώσεις για την πορεία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας .

Αγαπητοί Κύριοι , για πρώτη φορά , η Πολιτική Προστασία αναβαθμιζόμενη σε Υπουργείο , κάνει μια τόσο μεγάλη προσπάθεια , προσφέροντας το 101% των δυνάμεων της και αυτό φάνηκε από την διαχείριση των φωτιών πέρυσι το καλοκαίρι αλλά και του εξαιρετικά δύσκολου ζητήματος της πανδημίας . Μιλάτε ότι πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι ειδήσεις για κακοδιοίκηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία . Μόνο που θα πρέπει να γνωρίζετε , ότι η πολιτική δεν γίνεται , ούτε με πληροφορίες , ούτε με υποθέσεις , ούτε με τον τάχαμ.….ούτε με τον νάχαμ . Γίνεται με στοιχεία , που αν νομίζετε ότι είναι σοβαρά και χαίρουν υπόστασης , τα καταθέτετε στην δημοσιότητα και φυσικά στον Εισαγγελέα . Η εποχή με τα καθρεφτάκια , πέρασε ανεπιστρεπτί . Και ειδικά όταν πρόκειται για θέματα παραβατικού χαρακτήρα , που εμπλέκονται και οι δικαστικές αρχές , θα πρέπει να έχετε τους οφθαλμούς σας τετράκις.

Έτσι , αναφορικά της τοποθέτησης σας , για εμπλεκόμενο Πυροσβέστη σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών , σε γνωστή υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την κοινωνία της πόλης της Πρέβεζας , ότι είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας , δείχνει , ότι όχι μόνο δεν γνωρίζετε ότι από τον Μάιο του 2016 μέχρι και σήμερα , Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Πρέβεζας είναι ο Σωτήριος Πάτσης , αλλά ούτε μπήκατε στην απλούστατη διαδικασία , της ερώτησης – ενημέρωσης . Αμ δε ξέρετε….αμ δε ρωτάτε κιόλας ? Και όσον αφορά την ανάμειξη του προαναφερόμενου Πυροσβέστη σε συνδικαλιστικά όργανα , δεν συνεπάγεται ότι για αυτή του την πράξη , φταίει ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και η ΝΔ . Ζούμε σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και ο καθένας ορίζει τις επιλογές του , για τις οποίες έχει και την ευθύνη τους .

Από κει και πέρα , το κάθε σωματείο και ο κάθε σύλλογος , αναλόγως των γεγονότων που ανακύπτουν , προβαίνει στις απαραίτητες κινήσεις όταν σημειώνονται παραβατικές πράξεις των μελών του . Η δε αριστεία και ακεραιότητα που αναφέρεστε , στην οποία έχει προσανατολιστεί από την αρχή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , έχει αποδείξει ότι έχει επιφέρει σημαντικότατους καρπούς και όταν κατ’ εξαίρεση συμβαίνουν μεμονωμένα παραβατικά συμβάντα , η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , έχουνε δείξει ότι όχι μόνο δεν μένουν αμέτοχοι και απαθής , αλλά επεμβαίνουν άμεσα και απομονώνουν τα συγκεκριμένα περιστατικά .

Κύριοι του ΚΙΝΑΛ , οι Υπουργοί της κυβέρνησης , μοχθούν καθημερινά και προασπίζουν τόσο την καθημερινότητα του Έλληνα Πολίτη όσο και την ακεραιότητα των Εθνικών μας συμφερόντων . Περίτρανη απόδειξη , η διαχείριση τόσο στον Έβρο και στην Πανδημία όσο και η διαχείριση της καθημερινότητας , παρέχοντας ασφάλεια και σιγουριά σε κάθε γειτονιά και για κάθε πολίτη . Με έκδηλο το ενδιαφέρον τους , όχι μόνο για τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και την Περιφέρεια , μέχρι τον πιο μικρό νομό . Από την εξυγίανση των Εξαρχείων μέχρι την πρόσφατη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών ουσιών στην πόλη μας .

Γι αυτό , τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στο τόπο , που μοχθούν για την ασφάλεια όλων μας και μόνο υπερήφανοι μπορούμε να αισθανόμαστε για όλους αυτούς . Άξιοι που φορούν στην στολή τους , το εθνόσημο μας ".