Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 12:59

Τα ψηφίσματα σε ένα δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να έρχονται προς συζήτηση “όποτε να 'ναι”...

Τρία ψηφίσματα ή προτάσεις ψηφίσματος θα έρθουν προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πρόκειται για τα παρακάτω:

  • Ψήφισμα - ∆ιαμαρτυρία για την μετατροπή της «Αγίας Σοφιάς» σε τζαμί.

  • Πρόταση ψηφίσματος της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας», με θέμα: «Να καταδικαστούν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Φύσσα και των βίαιων επιθέσεων αλλά και όλη η πολιτική ηγεσία της Χρυσής Αυγής».

  • Πρόταση ψηφίσματος της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας», με θέμα: «ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ».

 

Όπως είχαν επισημάνει και στο παρελθόν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων “Στροφή στο Μέλλον”, “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”, τα ψηφίσματα έχουν έναν εκ των πραγμάτων ορισμένο χρόνο που θα πρέπει να συζητούνται, διαφορετικά χάνουν κάτι από τη δυναμική τους ως έκφραση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Για παράδειγμα όταν είχε ενταθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου απέναντι στο νόμο Κεραμέως, θα ήταν καλό να είχε πολιτική θέση το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Όταν παρουσιάστηκε σημαντική εξέλιξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλό θα ήταν να είχε εκδώσει ψήφισμα πολιτικής θέσης το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Στον αντίποδα, η δημοτική αρχή έδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά -και καλά έκανε- στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Το ζήτημα είναι αυτά τα αντανακλαστικά να μην επιδεικνύονται κατά το δοκούν και με βάση ενδεχομένως τις προσωπικές απόψεις του καθενός...