Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 17:53

Στροφή στο Μέλλον: “ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη δημοκρατική λειτουργία του ΔΗΜΟΥ”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”:

“Η δημοτική αρχή του Δήμου Πρέβεζας απαιτεί από την αντιπολίτευση να τοποθετείται στις προτάσεις της με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.

Αν λέει Ναι, είναι καλή. Αν λέει Όχι, δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου.

Αντίληψη της παράταξής μας είναι όμως πως ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει αλλά και να κάνει προτάσεις που βοηθούν στην εμβάθυνση των θεμάτων και την καλύτερη επιλογή προς όφελος των δημοτών.

Η παράταξή μας θεωρεί πως στο Δημοτικό Συμβούλιο, το αντιπροσωπευτικότερο όργανο εκπροσώπησης των πολιτών του Δήμου μας, θα πρέπει να εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες διαλόγου, ιδίως για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.

Όταν τέθηκε λοιπόν σε συζήτηση το θέμα της αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου Πρέβεζας χρησιμοποιώντας λαμπτήρες νέας τεχνολογίας με στόχο την ενεργειακή εξοικονόμηση, καταγράψαμε τις ενστάσεις μας αναφορικά με τις παραδοχές της συνταχθείσας μελέτης ως αναφορά στον επιδιωκόμενο στόχο.

Για την παράταξή μας η αλλαγή σε Led έχει νόημα όταν:

• Οι δημότες πληρώνουν λιγότερο και όχι το ίδιο από πριν

• Όταν οι γειτονιές και οι δρόμοι έχουν καλύτερο φωτισμό από πριν & εξασφαλισμένη συντήρηση

• Όταν προστατεύεις ουσιαστικά το περιβάλλον

Η παράταξή μας λοιπόν, μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας την σύννομη διαδικασία συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές και κατέθεσε πρόταση επανεξέτασης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί θεωρεί πως υπάρχουν πολλά και σοβαρά ζητήματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν.

Στις προτάσεις μας όμως, η Δημοτική αρχή απαντά με εμμονή στην άποψή της, αρνείται να συζητήσει το θέμα και επιλέγει τα τερτίπια των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των υπουργικών ρυθμίσεων.

Χάνει τον χρόνο της επικαλούμενη τη νομιμότητα αντί να κερδίζει τον σεβασμό μας με την στάση της.

Με αυτό τον τρόπο όμως ακυρώνει όχι μόνο την άλλη άποψη της αντιπολίτευσης αλλά μηδενίζει και την διαφορετική τοποθέτηση σε τεχνικό επίπεδο, με συνέπεια, να ανάγεται σε μία και μοναδική η δική της άποψη.

Η παράταξή μας έχει αποδείξει ότι, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στους οργανισμούς και επιτροπές που συμμετέχουμε, οι προτάσεις μας και οι απόψεις μας καλύπτουν ανεπάρκειες και αδυναμίες. Και φυσικά, δεν το κάνουμε ούτε για να υποτιμήσουμε την δημοτική αρχή, ούτε για να προβάλουμε το έργο μας αλλά για να ωφεληθεί ο δημότης.

Η στάση όμως της Δημοτικής Αρχής μας ανάγκασε και παρά τη θέλησή μας, να αποχωρήσουμε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου δυστυχώς η λειτουργία συνεχώς υποβαθμίζεται, υποβοηθούμενη από τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου και ουσιαστικά καταργεί την δημοκρατική εκπροσώπηση των πολιτών.

Η παράταξή μας θεωρώντας πως το θέμα του Οδοφωτισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο μας και αφού η Δημοτική Αρχή αποκλείει κάθε διάλογο, θα επανέλθει σύντομα με δικές της πρωτοβουλίες, για την ανάδειξη όλων των πτυχών του ζητήματος.

 

 

Πρέβεζα 23/07/2020

 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Στροφής στο Μέλλον»

 

Ευκλείδης Φονταράς

Βασίλης Κωστούλας

Αθανάσιος Ανωγιάτης

Παναγιώτης Λελοβίτης”.