Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 15:01

Φεστιβάλ “Αναιρέσεις” στην Πρέβεζα - “Για έναν συντροφικό τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας...” (pics)

Το Φεστιβάλ “Αναιρέσεις” που διοργανώνει πανελλαδικά η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα διοργανωθεί για πρώτη φορά και στην Πρέβεζα, την Παρασκευή 7 Αυγούστου (ώρα έναρξης 7.30μ.μ.) στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Ο Σπύρος Καββαδάς εκ μέρους της ΝκΑ και η Μυρτώ Κωστόγιαννη εκ μέρους της ΝκΑ και του Ανυπότακτου Μαθητή Πρέβεζας, μίλησαν στο atpreveza.gr για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που θα γίνουν στην Πρέβεζα.

IMG 6412

Ο Σπύρος Καββαδάς παρουσίασε αρχικά το πρόγραμμα, το οποίο είναι:

 

7  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 7.30 μ.μ

 

  • Ομιλία:  Η πολιτική  ρόταση του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

    Ομιλητής : Καλαμπαλίκης Κώστας μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

  • Συζήτηση για την αντιδραστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης

    Ομιλήτριες: Κούρτη Ιουλία μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, Κωστόγιαννη Μυρτώ μέλος του «Ανυπότακτου Μαθητή Πρέβεζας», Ρίζου Ντορέτα πρόεδρος του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • DJ SET SADOMAS

 IMG 6413

Η Μυρτώ Κωστόγιαννη από την πλευρά της ανέφερε:

“Φέτος για πρώτη φορά αποφασίσαμε να κάνουμε το Φετσιβάλ ''Αναιρέσεις'', ωστόσο λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε όπως θα θέλαμε. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Το γενικότερο σύνθημά μας ήταν “Πάμε Πλατεία” και γι' αυτό αποφασίσαμε να γίνει στην Πλατεία Δικαστηρίων. Στις ''Αναιρέσεις'' θα μιλήσουμε για πολιτικά ζητήματα που μας αφορούν. Θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο Νόμο Κεραμέως, που απασχολεί μεγάλο κομμάτι της πόλης μας, γονείς, μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς κ.α.

Εμπνεόμαστε από τις κινητοποιήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μέσω των “Αναιρέσεων” στο πολιτιστικό κομμάτι θέλουμε να προβάλουμε έναν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης, κόντρα στα κυρίαρχα πρότυπα που μας επιβάλλουν, με τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης και τις κρατήσεις. Εμείς επιλέγουμε έναν πιο συντροφικό τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Με ποιο οικονομικό τρόπο και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί το Φεστιβάλ”.

Ο Σπύρος Καββαδάς επισήμανε: “Το Φεστιβάλ ''Αναιρέσεις'' είναι μία ευκαιρία για να βγει η νεολαία στις πλατείες και στους δρόμους. Θα έχουμε τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, τραπεζάκια που θα παρέχουν στον κόσμο μάσκες, αντισηπτικά, γάντια αλλά και οι βάρδιες στο μπαρ θα έχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Είναι ευκαιρία η νεολαία να διασκεδάσει μαζικά, κόντρα στα κυρίαρχα μοντέλα διασκέδασης εντός του καπιταλισμού, από τα οποία κερδοσκοπούν άλλοι από τη διασκέδασή μας” και πρόσθεσε:

Οι “Αναιρέσεις φέτος γίνονται με κεντρικό σύνθημα: Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, ο καπιταλισμός όχι. Το φετινό σύνθημα των Αναιρέσεων εμπνέεται από την πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας αλλά και την εξελισσόμενη εξέγερση στις Η.Π.Α. που φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη οι ανθρώπινες ανάγκες να τεθούν ψηλότερα από την κερδοφορία και τις αξίες του καπιταλισμού.

Στην πανδημία είδαμε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να χρηματοδοτήσει τους καναλάρχες με εκατομμύρια ευρώ, αντί να στελεχώσει τα Νοσοκομεία με γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες, αλλά και με εξοπλισμό για να αντεπεξέλθουν στην πανδημία και να μη θρηνούμε άδικα κόσμο.

Αυτή η «γύµνια» αναδεικνύει χαρακτηριστικά ότι η πλέον θανατηφόρα πανδηµία από την οποία πρέπει να προστατευτούµε είναι ο σύγχρονος καπιταλισµός! Αντίστοιχα στις ΗΠΑ είδαμε την κρατική δολοφονία του Τζ. Φλόιντ από αστυνομικούς, ενώ ο άνθρωπος παρακαλούσε. Τον δολοφόνησαν λόγω του δέρματός του και της διαφορετικότητάς του.

Περιστατικά αστυνομικής βίας είναι ορατά από τη Χιλή μέχρι και τη Γαλλία, από τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, ενάντια στο Νόμο Κεραμέως, ο οποίος καταπατούσε τα κεκτημένα δεκαετιών στην εκπαίδευση. Η Αστυνομία απάντησε με βία, όπως και στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Βικτόρια, όπου ξυλοκοπήθηκε γνωστός κωμικός και του φορτώθηκε και ο μισός ποινικός κώδικας.

Το σύστημα παγκοσμίως δείχνει τα δόντια του και φροντίζει να θωρακιστεί απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Οι λαοί απαντούν άμεσα.

Μέχρι και στην «καρδιά του κτήνους» στις Η.Π.Α. υπάρχει κοινωνικός αναβρασμός και μαχητικότητα, ενώ οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις από την Χιλή και τον Λίβανο μέχρι την Γαλλία και τα κίτρινα γιλέκα, δείχνουν ότι «οι από κάτω» δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνηθίσουμε την βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Για ζωή αξιοβίωτη και όχι απλώς επιβίωση. Με μαχητικό αγώνα τώρα για το δικαίωμα στην ζωή, την εργασία, την δημοκρατία και την ειρήνη, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση, και μια σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, αποξένωση, αλλοτρίωση! Συζητάμε για την επικαιρότητα, για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε, για τη ζωή που μας αξίζει!

Το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΝκΑ θα ριχθούν σε αυτή την κατεύθυνση με όλες τους τις δυνάμεις”.