Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 15:13

ΜέΡΑ 25: Ερώτηση για τη λήξη σύμβασης καθαριότητας στο Κ.Υ Θεσπρωτικού Νομού Πρέβεζας

Την παρακάτω κοινοβουλευτική Ερώτηση κατέθεσε το ΜέΡΑ25:

 

“Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Λήξη σύμβασης καθαριότητας στο Κ.Υ Θεσπρωτικού Νομού Πρέβεζας»

 

Με επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Πρέβεζας αναδεικνύει ένα σοβαρότατο περιστατικό, ειδικά για την περίοδο που διανύουμε, με την πανδημία του κορονοϊού να έχει επισκεφθεί και κάθε μέρα να χτυπά και περισσότερο τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, μολονότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες, δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση καθαριότητας για το Κ.Υ Θεσπρωτικού, με αποτέλεσμα η μοναδική υπάλληλος καθαριότητας που υπηρετούσε εκεί από 30/06/2020, όταν και έληξε η θητεία της, να έχει απομακρυνθεί.

Αποτέλεσμα της μη ανανέωσης είναι η αδυναμία εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων στους χώρους υπηρεσιών υγείας αλλά και της τήρησης των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης και διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού, γεγονός που μετατρέπει το ΚΥ σε υγειονομική βόμβα για την περιοχή ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, άρα η απολύμανση, όπως και η καθαριότητα καθίστανται παραπάνω από αναγκαίες.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Είναι ενήμερος για το θέμα;

  2. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει για την άμεση επίλυση του προβλήματος και την ανανέωση της σύμβασης καθαριότητας στο ΚΥ Θεσπρωτικού;

  3. Ποια μέτρα θα πάρει για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα;

  4. Ποιες κινήσεις θα γίνουν για τη στελέχωση των δομών υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του συγκεκριμένου ΚΥ με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα”.