Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 14:59

Ολοκληρώνεται η θητεία των Αντιδημάρχων στο Δήμο Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ για την “επόμενη ημέρα”

Στις 31 Αυγούστου 2020 λήγει η ετήσια θητεία των Αντιδημάρχων του Δήμου Πρέβεζας, όπως είχαν οριστεί με απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr αλλαγές σε πρόσωπα δεν αναμένονται να γίνουν, εκτός κι αν υπάρξει εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.

Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Πρέβεζας έχουν καθήκοντα Αντιδημάρχου οι κάτωθι:

Γιάννης Δαρδαμάνης (Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής)

Κώστας Ακρίβης ( Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας)

Βαγγέλης Ροπόκης (Αντιδήμαρχος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου)

Γρηγόρης Κουμπής (Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου)

Αθηνά Κωνσταντάκη (Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού)

Γιώργος Σαριάνογλου (Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου)

Νίκος Παγγές (Αντιδήμαρχος Λούρου).

Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις του Δημάρχου δεν είναι να υπάρξει κάποια αλλαγή σε πρόσωπα, παρά μόνο σε αρμοδιότητες. Θα ανακατανείμει αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους, ώστε να μπορέσει να κάνει πιο λειτουργική τη διοίκηση.

Η ανανέωση της θητείας των Αντιδημάρχων θα είναι ετήσια (μέχρι δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2021) και τότε στον προγραμματισμό του Δημάρχου και των συνεργατών του θα περιλαμβάνονται αλλαγές σε πρόσωπα, που κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνουν και συμβούλους από άλλες παρατάξεις ή συμβούλους που θα ανεξαρτητοποιηθούν.

Σχετικά με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, εκτός απροόπτου θα δούμε “αλλαγή σκυτάλης” στην προεδρεία. Το ρόλο του Προέδρου θα αναλάβει ο νυν Αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Γρηγόρης Κουμπής.

Σχετικά με τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας ο Πρόεδρος προτείνεται και εκλέγεται από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Φώτης Ζέρβας, ο οποίος ανήκει στην παράταξη “Δημοτική Ανατροπή”, η οποία και συνεργάζεται με την παράταξη του Δημάρχου.

Οι πιθανότητες να προκύψει αλλαγή είναι ελάχιστες, ώστε να διατηρηθούν και οι απαραίτητες ισορροπίες στη “συμμαχία”. Σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή της τελευταίας στιγμής και αποφασίσει κάτι τέτοιο ο Νίκος Γεωργάκος, υπάρχει η σκέψη να αξιοποιηθεί ο Λεωνίδας Αργυρός.

Οι επιλογές των Αντιδημάρχων, όπως έχει διαμορφωθεί ο “χάρτης” των συνεργασιών στο Δήμο Πρέβεζας δεν είναι το μοναδικό “εργαλείο” για να μπορέσει να αξιοποιηθεί κάποιος σύμβουλος άλλης παράταξης και να ισχυροποιήσει έτσι τη θέση του ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο.

Υπάρχει και το “εργαλείο” των εντεταλμένων συμβούλων. Αν αυτό χρησιμοποιηθεί από τώρα θα αφορά σύμβουλο που θα τοποθετηθεί σε ρόλο που έχει να κάνει με το “κοινό χαρτοφυλάκιο”. Αντιδημαρχίας Ροπόκη-Κουμπή.

Όπως και να έχει οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τα επόμενα 24ωρα.