Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 11:44

Συζήτηση για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα με “κλειστές πόρτες”, μυστικοπάθεια και “θολά σημεία”...

Μία διαχείριση με πολλά “θολά σημεία” τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά γίνεται στην περίπτωση διεκδίκησης ενός νέου Νοσοκομείου για την Πρέβεζα, μία διαδικασία που φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη με συσκέψεις πίσω από “κλειστές πόρτες”.

Είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ του atpreveza.gr στις 11 Αυγούστου (δείτε ΕΔΩ), ότι πραγματοποιούνται για το θέμα “κλειστές συσκέψεις”, που αφορούν την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στο οικόπεδο του ήδη υπάρχοντος, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Τελικώς οι συσκέψεις αυτές έχουν πάει ένα βήμα πιο πέρα την υπόθεση και αναφέρονται στην κατασκευή νέου Νοσοκομείου στο οικόπεδο στο Μύτικα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί 3 συσκέψεις με τη συμμετοχή των βουλευτών, του δημάρχου Πρέβεζας κ.α προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η διαδικασία. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου η απαιτούμενη μελέτη για το νέο Νοσοκομείο είναι έτοιμη ωστόσο πρέπει να εκπονηθεί γεωτεχνική μελέτη και να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες της οριοθέτησης ρεμάτων και ενοποίησης της οικοπεδικής έκτασης των 50 στρεμμάτων που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Πρέβεζας."Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης", είπε ο Αντιπεριφερειάρχης στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στις 2 από τις 3 συσκέψεις απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι δύο βουλευτές του Νομού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ποτέ δεν θέλησαν οι εμπλεκόμενοι να δημοσιοποιήσουν τι έχει ειπωθεί, πλην της ραδιοφωνικής παρέμβασης του Στράτου Ιωάννου και του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του atpreveza.gr.

Υπάρχει κάτι κρυφό στην όλη υπόθεση;

Πως μία τέτοια προσπάθεια ξεκινά ερήμην της τοπικής κοινωνίας;

Των τοπικών φορέων;

Του ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας;

Των εργαζομένων του Νοσοκομείου που έχουν και τον πρώτο λόγο για το χώρο όπου θα δουλέψουν και θα προσφέρουν υπηρεσίες;

Χωρίς καμία διαβούλευση;

Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας γιατί μένει “εκτός” των συσκέψεων, παρά μόνο συμμετέχει ο Δήμαρχος;

Και κυρίως...

Το νέο Νοσοκομείο θα έχει δημόσιο χαρακτήρα ή θα αποτελεί σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, ένα μοντέλο που πολιτικά αρέσει πολύ σε αρκετούς που εμπλέκονται στις συσκέψεις που γίνονται.

Πέραν τούτου, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας κίνησε μία διαδικασία μέσω επιστολής του σε φορείς και πολιτικά πρόσωπα, για διευρυμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με θέμα το νέο Νοσοκομείο (δείτε ΕΔΩ).

Την αναγκαιότητα ενός νέου Νοσοκομείου έχουν θέσει στο δημοτικό συμβούλιο επίσης τόσο η παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”, όσο και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ανάλογη πρωτοβουλία είχε πάρει και η προηγούμενη δημοτική αρχή, έστω κι αν δεν τη “δούλεψε”.

Απομένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, που η αλήθεια είναι πως “ξενίζει” στη διαχείρισή της... Όπως πολλά πράγματα που γίνονται πίσω από “κλειστές πόρτες”...