Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 13:14

Πρωτοφανές περιστατικό στο ΓΝ Πρέβεζας – Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ειδοποιήθηκε από τη διοίκηση να αποχωρήσει από το χώρο

Ένα συμβάν που όμοιο του στο ΓΝ Πρέβεζας δύσκολα μπορεί κάποιος να θυμηθεί, καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, συνοδευόμενος από ολιγομελές κλιμάκιο του κόμματός του είχε προγραμματίσει περιοδεία στο ΓΝ Πρέβεζας και συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων.

Ο βουλευτής ειδοποιήθηκε πως λόγω των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας θα πρέπει να ακυρώσει την περιοδεία εντός των κλινικών του Νοσοκομείου, κάτι που είναι απολύτως λογικό και φυσικά το κατανόησε και το αποδέχθηκε.

Συναντήθηκε λοιπόν με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται το εκκλησάκι στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου. Έναν χώρο δηλαδή που δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος και τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Εκείνη τη στιγμή υπάλληλος της εταιρείας security πλησίασε τον κ. Μπάρκα και τον ενημέρωσε ότι η διοίκηση επιθυμεί την αποχώρησή του από το χώρο, εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο βουλευτής δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του, για το πρωτοφανές περιστατικό και ξεκίνησε να απομακρυνθεί από το χώρο μαζί με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν εγκαταλείψει το χώρο ειδοποιήθηκε και πάλι από το προσωπικόν ασφαλείας πως η διοίκηση τον ενημερώνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη συνάντηση την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου, ένα κλειστό χώρο.

Μπροστά στην αντιφατική αυτή τακτική της διοίκησης ο κ. Μπάρκας αποχώρησε οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και πολιτικές προεκτάσεις.

Το να “εκδιώκεται” ουσιαστικά ένας βουλευτής από ένα δημόσιο οργανισμό, την ώρα που ως γνωστόν οι βουλευτές πρέπει να έχουν κάθε διευκόλυνση και πρόσβαση για να επιτελούν το ρόλο τους, αναμφίβολα δημιουργεί ζήτημα.

Π.Τ.