Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 12:39

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: "Δυστυχώς στο Δήμο μας το κουδούνι δεν θα χτυπήσει για όλους τους μαθητές"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας:

"Τη Δευτέρα 14/09/2020 ανοίγουν οι σχολικές μονάδες της χώρας μας. Δυστυχώς στο Δήμο μας το κουδούνι δεν θα χτυπήσει για όλους τους μαθητές. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Καναλακίου , Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου και ΕΠΑ.Λ Καναλακίου θα περιμένουν στο mail ή στο sms τους την ειδοποίηση του πότε θα ξεκινήσει για αυτούς η νέα σχολική χρονιά. Οι άστοχες ενέργειες τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής και η μετάθεση ευθυνών από τον ένα υπεύθυνο-ανεύθυνο στον άλλο οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα , τα σχολεία του Καναλακίου να μην έχουν επισκευαστεί μετά από τον σεισμό της 21 Μαρτίου 2020 .

Οι παλινωδίες και η αδιαφορία των υπευθύνων δείχνει την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφουν στη δημόσια παιδεία και στις αγωνίες των παιδιών , γονέων και εκπαιδευτικών. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για να μπορέσει η κοινωνία του Φαναριού να έχει σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Δεν της αξίζει να ζητιανεύει ημίμετρα και λύσεις του ποδαριού. Απαιτούμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής των σχολείων το γρηγορότερο δυνατό εξασφαλίζοντας πρωτίστως την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε την άμεση λειτουργία του παιδικού σταθμού της Τ.Κ. Ανθούσας καθώς τα παιδιά μετακινούνται στην Πάργα και ο εκεί παιδικός σταθμός μπορεί να δεχτεί μέχρι 25 παιδιά. Για εμάς δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με άσχημους οιωνούς για τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας.

Πέρα από τα σεισμόπληκτα σχολεία υπάρχει και το φάσμα του κορονοϊού που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε αναγκαίο την λήψη συγκεκριμένων μέτρων:

-Εξασφάλιση επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας , ώστε να μειωθεί ο αριθμός στους 15 μαθητές ανά τμήμα.

-Πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών για την κάλυψη των νέων τμημάτων που θα προκύψουν.

-Πρόσληψη επαρκούς αριθμού προσωπικού καθαριότητας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών καθαριότητας των σχολείων και ιδιαίτερα για τα σχολεία του Καναλακίου που όπως δείχνουν τα πράγματα θα υποχρεωθούν να δουλεύουν πρωινή και απογευματινή βάρδια.

-Διεκδίκηση πόρων από το κράτος προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί τόσο στις αυξημένες ανάγκες ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ.) που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού, όσο και στην κάλυψη άλλων κοινωνικών αναγκών.

-Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή μεταφορά μαθητών.

 

Καναλάκι 13/09/2020".