Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 13:50

Ο.Μ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: “Ο διοικητής λειτούργησε σαν ενωμοτάρχης της χωροφυλακής της 10ετιας του ΄50”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΜ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, για το περιστατικό με τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα στο νοσοκομείο της Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ):

“Την Πέμπτη 10 /9 /2020 αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ,μέλη της ΟΜ Υγείας Πρέβεζας και ο Βουλευτής του Νομού Κ. Μπάρκας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΓΝ Πρέβεζας όπου και συναντήθηκαν με εργαζομένους και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν για ακόμη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ Πρέβεζας και τα οποία αντί να επιλύονται καθημερινά όλο και περισσότερο οξύνονται.

Από τη συνάντηση και τη συζήτηση διαπιστώθηκαν και αναδείχθηκαν.

1)Οι μεγάλες ελλείψεις ειδικά στο Ιατρικό προσωπικό. Τα κενα στη στελέχωση με γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων αντί να καλύπτονται παραμένουν και μάλιστα αυξάνονται. Από τις αρχές του 2020 τρεις ειδικευμένοι γιατροί (Αναισθησιολόγος, Νεφρολόγος ,Οδοντίατρος) έφυγαν χωρίς να αντικατασταθούν. Από το καλοκαίρι του 2019 καμμιά νέα πρόσληψη γιατρού δεν έχει γίνει. Έτσι κρίσιμα τμήματα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου υπολειτουργούν και δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημεριακές ανάγκες (Αναισθησιολογικό Τμήμα ,Παθολογική κλινική ,Ορθοπεδική, Μικροβιολογικό , Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ,Οδοντιατρικό ,Γυναικολογικό).Το πρόγραμμα εφημέρευσης είναι με κρίσιμα και πολλά κενά και έτσι καθίσταται η τακτική και εφημεριακη λειτουργία του Νοσοκομείου επισφαλής. Η προκήρυξη των 4 θέσεων του Μάιου του ΄19 που πάγωσε από τον Ιούλιο του΄19 και επαναπροκυρήχτηκε τον Φεβρουάριος του΄20 έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς οι προκηρυγμένες θέσεις έγιναν από τέσσερις τρεις με το κόψιμο μιας θέσης Παθολόγου.

2)Η έλλειψη πιστώσεων στον προϋπολογισμό οδηγεί στη μείωση των αναγκαίων υλικών που παραγγέλλονται ειδικά μετά και την υπερβολική αύξηση των τιμών (γάντια, μάσκες και λοιπά προστατευτικά είδη) καθώς το Υπ .Ανάπτυξης επαφιόμενο στους νόμους της αγοράς ( μαυραγοριτισμού )δεν επέβαλε διατίμηση στα παραπάνω είδη .Αποτέλεσμα αυτού είναι τα είδη αυτά να διατίθενται με το σταγονόμετρο και οι εργαζόμενοι να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πολλαπλή χρήση της ίδιας μάσκας.

3)Η αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση του προσωπικού. Οι καθαιρέσεις προϊστάμενων τμημάτων, οι μετακινήσεις χωρίς καμμιά υπηρεσιακή ανάγκη να το επιβάλλει ,και μάλιστα Συνδικαλιστών έγιναν με πολύτιμο βοηθό την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η οποία ξεπερνώντας κάθε υπηρεσιακή αρμοδιότητα και γινόμενη ‘’βασιλικότερη του βασιλέως’’ έβγαλε μάλιστα πόρισμα –ανακοίνωση στα ΜΜΕ ότι αίτια για την μη κατασκευή νέου νοσοκομείου την περιοδο2007-2010 στη Πρέβεζα δεν είναι υπεύθυνοι αυτοί που κυβερνούσαν αλλά είναι αυτοί που αγωνίζονται για ένα Νοσοκομείο Δημόσιο ενταγμένο πλήρως στο ΕΣΥ στο οποίο πρόσβαση θα έχουν ΟΛΟΙ οι πολίτες ανεξάρτητα οικονομικής και ασφαλιστικής τους κατάστασης.

4)Η μη καταβολή των δεδουλευμένων του επικουρικού προσωπικού που προσλήφθηκε εδώ και 4 μήνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και παραμένουν απλήρωτοι.

Δυστυχώς η κατάσταση του Νοσοκομείου καθημερινά χειροτερεύει. Η επιστροφή στην κανονικότητα που εξάγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2019 για το Νοσοκομείο μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιστροφή στη περίοδο του 2010-2015 όταν το Νοσοκομείο είχε σχεδόν λειτουργικά καταρρεύσει.

Η περίοδος που διανύουμε είναι μια από τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη για το Νοσοκομείο μας μετά το 1993.Οτι κερδίσαμε την περίοδο του 2015 -2019δυστυχως καθημερινά χάνεται.

Ο στόχος για ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ πρόσβαση σε ποιοτικές ΔΗΜΟΣΙΕΣ υπηρεσίες Υγείας γίνεται κάθε μέρα πιο δύσκολα επιτεύξιμος.

Αντί η κυβέρνηση ,οι Διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου να προχωρήσουν σε άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με Ιατρικό προσωπικό και με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό εν όψει του δευτέρου κύματος της πανδημίας το αφήσαν στην τύχη του. Ο Διοικητής του Νοσοκομειου ,μαζί με τον τοπικό Βουλευτή της ΝΔ ,είχαν το θράσος μάλιστα να εξαγγείλουν τάχα μου και λειτουργία ΜΕΘ θεωρώντας ότι με επικοινωνιακές φούσκες θα καλύψουν την πραγματικότητα και θα ξεγελάσουν τους πολίτες.

Την ώρα που η υγειονομική κρίση οδηγεί και σε οικονομική με θύματα κυρίως τα πιο ευάλωτα στρωματά του πληθυσμού αντί να έχουμε ουσιαστική και άμεση στήριξη του Δημοσίου Τομέα Υγείας που είναι το καταφύγιο αυτών των ευάλωτων στρωμάτων η κυβερνητική πολιτική επιλέγει τις μπίζνες που οδηγούν στα υπερκέρδη του ιδιωτικού τομέα Υγείας σε βάρος πάντα του Δημοσίου μέσα από τις απευθείας αναθέσεις, ΣΔΙΤ κλπ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κλιμάκιου και του Βουλευτή με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και τον εκπρόσωπο στην ΟΕΝΓΕ είχαμε το πρωτοφανές περιστατικό αυταρχισμού και αυθαιρεσίας ο Διοικητής του Νοσοκομείου να απαιτεί-μέσω φύλακα- την άμεση αποχώρηση του Βουλευτή από το προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου λειτουργώντας σαν ενωμοτάρχης της χωροφυλακής της 10ετιας του ΄50.Εδωσε έτσι για ακόμη μια φορά δείγμα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται την διοίκηση και τρόπο που την ασκεί .Το περιστατικό αυτό που μας γυρίζει σε άλλες μαύρες εποχές καταγγέλλεται και από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων καθώς και ψευδής ισχυρισμός του Διοικητή ότι με αυτές τις συμπεριφορές του συμφωνεί και η Προεδρος του Συλλόγου.

Όσο τα προβλήματα οξύνονται και το Νοσοκομείο δεν θα ανταποκρίνεται στις υγειονομικές ανάγκες των κάτοικων της περιοχής τόσο ο αυταρχισμός η αυθαιρεσία και η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού από τον Διοικητή- ΄΄Ενωμοτάρχη ΄΄θα εντείνονται.

Εμείς σαν ΟΜ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουμε σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό αυτών που διεκδικούν ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων στη παροχή περίθαλψης. Γιατί οι ανισότητες και ειδικά αυτές στην παροχή περίθαλψης δεν μπορεί να είναι ούτε αποδεκτές ούτε ανεκτές.