Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 10:09

Μητσοτάκης: “Σύντομα συγκεκριμένες εξαγγελίες για το κομμάτι της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό”

Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Thessaloniki Helexpo Forum, εμπεριείχε και μία αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν το Νομό Πρέβεζας.

Ειδικότερα σε ερώτηση της δημοσιογράφου Β. Στασινού (ΒΗΜΑ τηλεόραση των Ιωαννίνων) για ζητήματα υποδομών της Ηπείρου, ο Πρωθυπουργός απάντησε:

“Ευχαριστώ για την ερώτησή σας και για την υπενθύμιση του προσωπικού μου ενδιαφέροντος για την Ήπειρο, την οποία αγαπώ πολύ και επισκέπτομαι συχνά. Πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσω να επιστρέψω για να κάνουμε κάποιες πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες και για το κομμάτι της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, αλλά και της επέκτασης της Ιονίας Οδού προς την Κακαβιά. Μου αρέσει να μιλάω συγκεκριμένα όταν είμαστε έτοιμοι να πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο μπορώ να πω γενικά είναι ότι η Ήπειρος θα είναι μεγάλη ωφελημένη μιας αναπτυξιακής προσέγγισης και στρατηγικής που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος στον πρωτογενή τομέα, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στον ποιοτικό τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, στη δυνατότητα της Ηπείρου, και ειδικά της Ηγουμενίτσας να παίξει ένα ρόλο logistics, στη δυνατότητα των Ιωαννίνων -και γιατί όχι των άλλων μεγάλων πόλεων- να είναι κέντρα έρευνας και απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή. Συνομιλώ συχνά με τον Περιφερειάρχη και γνωρίζω το ενδιαφέρον και το πάθος του για την Ήπειρο. Έχουν γίνει αρκετά πράγματα, θα γίνουν πολλά περισσότερα. Ενδεικτικά, αναφέρω ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή σας. Νομίζω ότι με τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει για να αντιμετωπίσουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλατος, λύθηκε ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο αφορά τους πολλούς ντόπιους παραγωγούς, και αυτό ήδη μεταφράζεται σε καλύτερες τιμές για την ορεινή κτηνοτροφία, την οποία τόσο θέλουμε να στηρίξουμε”.