Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 11:24

Σφοδρή κριτική Ζέρβα σε Γραφάκο για όσα είπε για τις ΔΕΥΑ

Με ανάρτησή του στα social media ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, Φώτης Ζέρβας σχολίασε δεικτικά τα όσα είπε ο  ΓΓ Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος για τις ΔΕΥΑ στα Ιωάννινα (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του atpreveza.gr):

“Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Γραφάκος ότι αντί να πάει στις εύκολεςλύσεις” καλύτερα θα ήταν να λύσουν προβλήματα των ΔΕΥΑ για να τις κάνουν πιο ευέλικτες, αφού είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου για να μην έχουμε τη γραφειοκρατία του δημοσίου και να δώσουν το δικαίωμα σε αυτές με έλεγχο, να πάρουν το προσωπικό που χρειάζονται αφού δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό μιας και πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους με ιδία έσοδα. Δεν μπορείς λοιπόν να απαξιώνεις τις επιχειρήσεις αυτές χωρίς να κάνεις τις σωστές κινήσεις για να τις βοηθήσεις να επιτελέσουν το έργο τους.

Κάτι βέβαια που δεν έκανε ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση την ώρα που έπρεπε βγάζοντας μια 3Κ για προσλήψεις προσωπικού λίγο πριν τις εκλογές ξέροντας οτι δεν θα την υλοποιήσει η ίδια. Είχε το χρόνο να το κάνει μέσα στη θητεία της αλλά... Επίσης είναι διαφορετικό πράγμα να δώσεις σε μια ιδωτική εταιρεία να δουλέψει π.χ ενα βιολογικό μέχρι να πάρεις το ανάλογο προσωπικό και την τεχνολογική επάρκεια για να τον δουλέψεις μόνος σου και ειναι άλλο πράγμα ό,τι άλλο συζητάμε.

Μπορεί σε κάποια θεματα σαν ΔΕΥΑ Πρέβεζας να έχουμε μείνει λίγο πίσω λόγω κάποιων λανθασμένων χειρισμών αλλά μπορούμε γρήγορα να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να φτάσουμε στο επίπεδο των άλλων και το κάνουμε ήδη. Αλλά ακόμα κι έτσι δεν έχουμε την εικόνα που παρουσιάζετε προς τα έξω γιατι είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο. Οπότε καλά είναι πριν μιλήσουμε να έχουμε συζητήσει και μετά να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα. Θέλω να πιστεύω οτι αυτό θα γίνει σύντομα και θα μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση”.