Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 11:45

Τάγμα Εθνοφυλακής, στρατιωτικούς ξενώνες και ενεργή Λέσχη Αξιωματικών προτείνει για την Πρέβεζα η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, η οποία και κοινοποιήθηκε και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (σχετική Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Ελληνική Λύση), απέστειλε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (δείτε τη αναλυτικά ΕΔΩ). Συζήτηση ωστόσο αναμένεται να προκαλέσουν οι προτάσεις της Ένωσης για τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πρέβεζας και για το στρατόπεδο Σολωμού.

Ειδικότερα η Ένωση προτείνει το πρώην κτίριο της ΛΑΦ (προορίζεται για στέγαση του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας), να δοθεί προς χρήση στους απόστρατους αξιωματικούς, αλλά και στους εν ενεργεία αξιωματικούς και παράλληλα να υποστηρίξει τη δημιουργία Τάγματος Εθνοφυλακής στην περιοχή.

Επιπροσθέτως τα κτίρια των ΣΟΑ εντός του στρατοπέδου Σολωμού να μετατραπούν σε ξενώνες για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην επιστολή παρατίθενται ακόμη διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Ηπείρου σε τοπικό επίπεδο (μοριοδότηση, αξιοποίηση των ακινήτων πρώην στρατοπέδων, απεμπλοκή από τα κέντρα μεταναστών) και ζητούνται απαντήσεις.