Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 12:15

Επείγουσα συνεδρίαση-συζήτηση αιτείται η Λαϊκή Συσπείρωση για πανδημία και αποπομπή της “Ελληνικής Αυγής” από τι περιφερειακό συμβούλιο

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση:

“ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 22ης ΟΚΤΩΒΡΗ:

 

1ον: της εξέλιξης της πανδημίας στην Ήπειρο με επίκεντρο τα Γιάννενα

2ον: λήψη πολιτικής απόφασης για αποπομπή της Ελληνικής Αυγής από το Π.Σ. και παύση πάσης φύσεως διευκολύνσεών της

 

Έχετε αρνηθεί επανειλημμένα να συζητήσετε την προετοιμασία για το 2ο κύμα της πανδημίας και στο Π..Σ. και στην επιτροπή κοινωνικών θεμάτων από τον Ιούλιο, παρά τα διαρκή αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τα στατιστικά στοιχεία και τα συμπεράσματα των ιχνηλατήσεων δεν έγιναν ποτέ γνωστά ούτε στο Π.Σ. ούτε στην επιτροπή κοινωνικών θεμάτων, παρ΄ότι έχουν ζητηθεί εγγράφως από την ΛΑΣΥ. Παρά την μη αποκάλυψη των στοιχείων επιμένετε στην πολιτική ρητορική ότι για όλα φταίνε οι συλλογικές διεκδικήσεις κορυφώνοντας την διαχρονική εχθρότητα σας στις εργατικές διεκδικήσεις.

Η απότομη έξαρση κρουσμάτων στην Π.Ε. Ιωαννίνων που εμφανίστηκε ταυτόχρονα και με διάσπαρτα κρούσματα και με εστίες υπερμετάδοσης π.χ. γηροκομείο, εργοστάσιο τροφίμων ΒΙΠΕ, Μέτσοβο, οδήγησε στην τραγική αποκάλυψη της έλλειψης πραγματικής θωράκισης της κοινότητας και της γύμνιας του συστήματος υγείας καθώς κανένα από τα περιφερειακά νοσοκομεία της Ηπείρου δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην επείγουσα ανάγκη για νοσηλεία περιστατικών covid19 και το ΠΓΝΙ λειτουργεί σε «τεντωμένο σκοινί». Ο χρόνος προετοιμασίας ανάμεσα στο 1ο και το 2ο κύμα έμεινε πλήρως ανακμετάλλευτος από την κυβέρνηση και οι διαβεβαιώσεις πλήρους ετοιμότητας και από τον περιφερειάρχη διαψεύστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο.

Αντί της ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ , τον κ.Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη υπήρξε για μια ακόμη φορά μονόπλευρη αποθέωση της ατομικής ευθύνης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί η εξέλιξη του 2ου κύματος σε όλες του τις διαστάσεις. Δεν έδωσε κανείς στην κυβέρνηση και στην περιφερειακή αρχή το δικαίωμα να «τζογάρουν» με την πιθανότητα να χειροτερεύσει η κατάσταση και τότε να παρθούν μέτρα-μπαλώματα όπως στην αντιμετώπιση των πλημμύρων και των πυρκαγιών.

2ον Στο αίτημα μας για αποπομπή της Ελληνικής Αυγής από το Π.Σ. και παύση, πάσης φύσεως διευκολύνσεών της, απαντήσατε ότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο γι΄αυτό. Στο προηγούμενο Π.Σ. της 7ης Οκτώβρη εκφράσατε την θέση ότι το Π.Σ. δεν πρέπει να σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις, απομειώνοντας επικίνδυνα την πολιτική σημασία της καταδίκης της ναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε ως πολιτικό κόμμα με παρουσία και στην τοπική διοίκηση όπως στο ΠΣ. Ηπείρου. Εμείς ζητάμε να ληφθεί πολιτική απόφαση από το Π.Σ. για το θέμα αυτό. Και επαναφέρουμε το αίτημά μας. Το νομικό σκέλος είναι απόφαση άλλων θεσμικών οργάνων .

 

Ο επικεφαλής

Γιώργος Πρέντζας”.