Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 23:21

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας (PHOTO+VIDEO)

Στελέχη της επιτροπής Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, μέλη σωματείων του Γ.Ν. Πρέβεζας, των οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων, συνταξιούχων, ΟΤΑ, του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας, καθώς και εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποίησαν το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας  για την κατάστασή του, προειδοποιώντας τους πολίτες  για τον άμεσο κίνδυνο δραματικής υποβάθμισης ή και κλεισίματος.

Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους , τους ασθενείς και τους συνοδούς τους πως η κατάσταση του Νοσοκομείου είναι συνέπεια της πολιτικής που σήμερα εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, καταργεί εργασιακά αλλά και όλα τα δικαιώματα του λαού, ενώ μοίρασαν και ενημερωτικό υλικό.

Οι παρευρισκόμενοι φορείς και εκπρόσωποι σωματείων κάλεσαν τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό της Πρέβεζας για διεκδίκηση καθολικής δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλο το λαό, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας.  

Την αγωνιστική πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Στρατής Βουγέλλης. Αντιπροσωπεία των μελών του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και στο διοικητή του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, κ. Νίκο Τζίμα.

Ο γιατρός Γιάννης Νόβας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μίλησε στην κάμερα του atpreveza.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της πόλης και τις πολιτικές της Κυβέρνησης στην Υγεία, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

IMG 6756

«Σε αυτή την πραγματικότητα και το Νοσοκομείο Πρέβεζας, μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα απαξιώνονται οι υπηρεσίες του παντελώς.

Υπάρχει εξαθλίωση εργαζομένων μέσα στα Νοσοκομεία, η ελάττωση της επιχορήγησης και της προμήθειας υλικών, η ελάττωση των κονδυλίων για τις εφημερίες.

Όλα αυτά είναι μέσα στα σχέδια της πολιτικής, που καθοδηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σαν αδίστακτος εκτελεστής είναι η τρικομματική κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το κόστος ζωής των ανθρώπων. Περικόπτονται επιδόματα ακόμη και σε τυφλούς, ακόμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η γνώμη του ΠΑΜΕ είναι πως ήρθε η ώρα ο λαός να αντιδράσει.  Ήρθε η ώρα να βγει μπροστά, γιατί θα τα χάσει όλα. Δεν μένουν περιθώρια για μοιρολατρία. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Δε μπορεί η Υγεία να θεωρείται εμπόρευμα για να κερδίζει το κεφάλαιο.

Να εναντιωθούμε με μεγάλο πάθος στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, για να κερδίζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Μια τέτοια εναντίωση χρειάζεται ένα λαό συνειδητοποιημένο, χρειάζεται εργαζόμενους που θα έχουν τη διάθεση να ξεσηκωθούν. Πρέπει να συγκροτήσουμε στους χώρους δουλειάς ένα πανεργατικό-παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης. Θα πρέπει να ξεσηκωθούμε. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για να κατακτήσουμε τη λαϊκή υγεία και τη λαϊκή πρόνοια.

Σ’ αυτό τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς.  Πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι, δυνατότεροι για να περάσουμε στην αντεπίθεση. Όταν ο λαός το αποφασίσει, δε θα έχουν κανένα μέλλον. Για τα όνειρα της ζωής του και των παιδιών του».