Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 03:04

Ο Κώστας Μπάρκας στο atpreveza.gr για την «εμπειρία» της Σταδίου…

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας μίλησε στο atpreveza.gr για την «εμπειρία» του ξυλοδαρμού του από τα ΜΑΤ στην οδό Σταδίου (διαβάστε: Κώστας Μπάρκας: «Μας έριξαν κάτω, μας κλωτσάγανε, ενώ τους λέγαμε ότι είμαστε βουλευτές»), κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας νεολαίων του κόμματος στο γραφείο του κ. Μέργου.

«Όντως ήταν… εμπειρία. Άσχημη βέβαια. Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη εικόνα σε μια χώρα δημοκρατική, βουλευτής να δείχνει την ταυτότητά του και παρ’ όλα αυτά να ξυλοκοπείται με άγριο τρόπο, κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής παράστασης διαμαρτυρίας και να υβρίζεται από αστυνομικά όργανα.  

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι αυτό που συνέβη στον Κώστα Μπάρκα ως πρόσωπο. Το ζήτημα είναι αυτό που συνέβη σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο εκπρόσωπο του Νομού Πρέβεζας, από το λαό του Νομού Πρέβεζας. Η δημοσιότητα της επίθεσης σε εμένα, ήρθε λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας. Σκεφτείτε πως αισθάνεται ένας απλός πολίτης, όταν υφίσταται κάτι τέτοιο. Και υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις αρκετές, δε χρειάζεται να επεκταθούμε…».

Ο κ. Μπάρκας στάθηκε και στα τραγικά ποσοστά της ανεργίας στην Ήπειρο και γενικότερα σε όλη τη χώρα: «Όπως αναφέρω και σε ανακοίνωσή μου, η συγκυβέρνηση της καταστολής και της καταστροφής προσπαθεί να συμβιβάσει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με την ιδέα μιας ζωής που θα είναι καθημερινό κυνήγι επιβίωσης, ώστε οι πλούσιοι να συνεχίζουν να ζουν τον μύθο τους στην Ελλάδα των Μνημονίων και της απελπισίας. Δεν θα τους περάσει. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Οι μέρες της βίας τους είναι μετρημένες. Στη γενική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου, ο λαός πρέπει να ‘’μιλήσει’’».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το πρωί ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μετέβη, με παραπεμπτικό από τη ΓΑΔΑ στο «Γεννηματάς», ώστε να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, στο πλαίσιο της μήνυσης που κατέθεσε ο Κώστας Μπάρκας. Ο γιατρός διαπίστωσε μυϊκές κακώσεις και μώλωπες σε μηρό, αγκώνα, μέση και αυχένα, γεγονός που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κ. Μπάρκα.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη του Κώστα Μπάρκα στη διαδικτυακή έκδοση της Ελευθεροτυπίας: