Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 11:23

Κοινό των Ηπειρωτών: “Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο τηναχρείαστη αστυνομική βία στην πόλη μας”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών”:

Από τις 16 Νοεμβρίου σε κοινή ανακοίνωση μας με άλλες δυο περιφερειακές παρατάξεις ζητήσαμε να ανακληθεί η αστυνομική απαγόρευση και τα έκτατα μέτρα που αυτή προμήνυε για το 4ήμερο 14-18 Νοεμβρίου, ουσιαστικά για την ημέρα τιμής και μνήμης της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου.

Τονίζαμε πως η πανδημία είναι το πρόσχημα γι αυτή την αντισυνταγματική απόφαση και πως η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου, ταυτιζόμενοι με την θέση και την στάση της πλειονότητας των πολιτικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης και των άλλων συλλογικοτήτων, αλλά και με την Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων που ακολούθησε.

Η κυβέρνηση δεν άκουσε και στα Γιάννενα οι δρόμοι αποτέλεσαν πεδίο σύγκρουσης εργατών, φοιτητών και της Αστυνομίας.

Η δημοκρατία μας δεν συμβιβάζεται με την ακραία καταστολή. Αυτές οι πρακτικές τραυματίζουν τη σχέση πολίτη και κράτους σε καιρούς που άλλο έπρεπε να είναι το διακύβευμα.

Τα αιτήματα για ΥΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ και Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ και το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να μας τα θυμίζει.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Ολιγώρησαν και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν έχουν πολιτική για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε αυτήν την περίσταση και η τηλεεκπαίδευση είναι προσβάσιμη από λίγους. Νομοθετούν αντεργατικούς νόμους μέσα στην πανδημία. Οι επαγγελματίες είναι στα όρια τους – κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις και τους τάζουν ασπιρίνες του τύπου «μη επιστρεπτέας προκαταβολής».

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Ζητάμε να σταματήσουν οι δικογραφίες και να σβηστούν τα πρόστιμα που έβαλαν στους συλληφθέντες φοιτητές και εργαζόμενους.