Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 11:30

Νίκος Τζίμας: “Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος Πρέβεζας, ότι η ΝΔ δεν είναι Γκουλάγκ...”

Νέους “τριγμούς” στην “κεντροδεξιά πολυκατοικία” του Δήμου Πρέβεζας προκαλεί ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ν. Πρέβεζας Νίκος Τζίμας, με ανάρτησή του στα social media, στο πλαίσιο κριτικής που ασκεί με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη (όπως υπογράφει) στο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο.

Ο κ. Τζίμας αναφέρει:

 

“….απολογισμός 1ου χρόνου Δήμου Πρέβεζας.....
.....άδειο κοστούμι….

 

( Β’ Μέρος )

 

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…που λέει η παροιμία του θυμόσοφου λαού μας . Θα περίμενε κανείς από τον Δήμαρχο , μετά την πρώτη του αποτυχημένη εφ’ όλης της ύλης ραδιοφωνική συνέντευξη ,να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να ετοιμαστεί ώστε να αποφύγει μία δεύτερη μελλοντική ραδιοφωνική τραγωδία .Του αντιθέτου, ως ταύρος μαινόμενος εν υαλοπωλείω , προχώρησε σε δεύτερη εφ’ όλης της ύλης ραδιοφωνική συνέντευξη , που δυστυχώς για εκείνον ,άφησε ακόμη χειρότερες εντυπώσεις . Με μια ειδικότερη ματιά σε αυτά που καταγράφηκαν , ανέκυψαν κάποια θέματα από την νέα ραδιοφωνική του συνέντευξη , για τα οποία ακούστηκαν ανακρίβειες και παραπλανητικές διατυπώσεις , καταρχήν επί προσωπικού και οι οποίες χρίζουν αποκατάστασης της αλήθειας .Πιο συγκεκριμένα , υπό την μορφή ατακαδόρικων τσιτάτων που του είχε σημειώσει το επικοινωνιακό του επιτελείο , ο κ. Δήμαρχος , άνοιξε την πόρτα του σκοταδισμού και χλεύασε ανθρώπους και αξίες . Έτσι , στην πρώτη του αναφορά σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το δημοσιευθέν κείμενο του Προέδρου της ΝΟΔΕ , του πρώτου μέρους του απολογισμού της Δημοτικής Αρχής , ο κ. Δήμαρχος ανέφερε…” η εκλογή μου δεν είναι αποτέλεσμα του ενός , είναι πολλών . Σε αντίθεση με τον κ. Τζίμα που μιλά για την νίκη της ΝΔ στο Επιμελητήριο…ούτε ο ίδιος δεν πήγε να ψηφίσει…τη φωτογραφία όμως βέβαια τη βγάζουμε…” Καταρχήν ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να γνωρίζει , ότι δεν έχει εκδοθεί κανένα δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ αλλά και δεν έχει αποτυπωθεί πουθενά γραπτώς ή ηλεκτρονικώς , δήλωση του Προέδρου της ΝΟΔΕ , που να αναφέρονται σε προσωπική του επιτυχία . Το αντίθετο , πάντα γίνεται αναφορά στους συνεργάτες του στη ΝΟΔΕ και μόνο . Επίσης , για το βεγγαλικό που “έριξε” περί φωτογραφίας , θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι δεν κυκλοφόρησε ούτε μία με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ αναφορικά της νίκης του Επιμελητηρίου , σε αντίθεση με τον Δήμαρχο που μέχρι και σήμερα , από όλα του τα "success stories" , έχει σε όλες τις στάσεις , ακόμη και σε υπόκλιση. Η μόνη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , ήταν αυτή με την απεικόνιση του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού “ Νέο Επιμελητήριο” στις 4 Δεκεμβρίου 2017 .

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ δεν καπηλεύτηκε ποτέ την νίκη σε αυτό , κάτι που κάνει πάντα βέβαια σε όλες τις νίκες και έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας , σεβόμενος τόσο το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας με τους συνεργάτες του στη ΝΟΔΕ όσο και την προσπάθεια του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών του Νομού , για ανάταξη στο Επιμελητήριο της Πρέβεζας .Τέλος ,αναφορικά του Επιμελητηρίου , ο κ. Δήμαρχος ακολουθώντας πιστά τα γραφόμενα που του είχε υποβάλει ο τυχοδιώκτης επικοινωνιολόγος του , υπερέβη τα εσκαμμένα . Έτσι χωρίς να γνωρίζει γιατί δεν μπόρεσε να ψηφίσει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κατά τις τελευταίες εκλογές στο Επιμελητήριο , στις 16 και 17 Δεκεμβρίου του 2017 ,προσπάθησε να σπιλώσει την ακεραιότητα του . Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι το 2014 , έφυγε από την ζωή ο αείμνηστος αδερφός του Προέδρου της ΝΟΔΕ , Αντώνιος , με τον οποίο διατηρούσαν Ο.Ε..

Στην συνέχεια σύμφωνα και με τον νόμο , έπρεπε να διαλυθεί η εταιρεία αυτών , γεγονός που επετεύχθη λόγω γραφειοκρατίας αμφοτέρου των εμπλεκόμενων μερών, σε διάστημα οκτώ μηνών . Μετά αυτής , προέκυψαν από την παραπάνω πράξη , καταβολές προς το κράτος που διήρκεσαν δώδεκα μήνες . Έτσι οι καταβολές ολοκληρώθηκαν Δεκέμβριο του 2016. Όμως , χρειαζόταν ένας χρόνος τουλάχιστον να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Επιμελητηρίου κάποιος , για να δύναται το δικαίωμα του εκλέγειν σε αυτόν και οι εκλογές για το Επιμελητήριο ήταν μόλις το Δεκέμβριο του 2017 . Με αποτέλεσμα , να χαθεί η ευκαιρία για την προσωπική ψήφο του Προέδρου της ΝΟΔΕ , αλλά εκείνος…την μετέτρεψε στην νιοστή , με την εκλογή στενού συγγενικού του προσώπου , ως πρώτου σε σταυρούς σε όλο το Επιμελητήριο .

Συμπερασματικά ,από τα παραπάνω βγαίνει , ότι…α) δεν θα έπρεπε να είχε “χαθεί” από την ζωή την συγκεκριμένη ημερομηνία , ο Συνιδρυτής του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και επί μακρόν καταξιωμένος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας , Αντώνης Τζίμας και επίσης β) ο αδερφός του και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , να πληρώσει μονομιάς τις καταβολές προς το κράτος , για να είναι ευχαριστημένος ( ο τελευταίος σε σταυρούς και στο Επιμελητήριο ) , κ. Δήμαρχος . Μόνο που το πρώτο , το αποφασίζει ο Μεγαλοδύναμος και το δεύτερο δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά , γιατί ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , δεν έχει την οικονομική ευμάρεια , κατέχοντας στην κτίση του 46 ακίνητα , όπως αυτά αναγράφονται στο πόθεν έσχες του κου Δημάρχου . Είναι βιοπαλαιστής της καθημερινότητας με μόνο ένα ακίνητο και όχι καρχαρίας δημοσίων έργων , φωτογραφικών απευθείας αναθέσεων και συμβάσεων. Στην αναφορά του στην συνέχεια με τα καθοδηγούμενα τσιτάτα , για τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ , αναφέρθηκε “…ότι δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από μία κουκούλα που λέει ενεργός πολίτης…δεν μπορεί να δημοσιοποιεί ότι γίνεται μέσα στην ΝΟΔΕ όπως το τι έγινε με τους κ.κ. Καράμπελα και Γιάπρο…” Αλήθεια , καταρχήν, ποιος μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από οποιοδήποτε θεσμικό , να έχει τις ανησυχίες του και να τις δηλώνει ως ενεργός πολίτης ? Του αντιθέτου , ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ “έβαλε” στην άκρη το αξίωμα του και εξέφρασε τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα στο Δήμο , απόψεις που δεν θέλησε με αυτές να δεσμεύσει κανένα μέλος της ΝΟΔΕ . Αν δεν αντέχει την κριτική ο κ. Δήμαρχος , από ενεργούς πολίτες , αυτό είναι δικό του πρόβλημα . Χρησιμοποίησε επίσης ο κ. Δήμαρχος για να καλύψει την ανεπάρκεια του , ότι ποιο ανατριχιαστικό και αναχρονιστικό μπορούσε…”πίσω από μία κουκούλα”…φαίνεται ,ότι δεν μπορεί να συγκρατηθεί και του βγαίνει αυθόρμητα η μεθοδολογία αυτή του παρελθόντος που μάλλον έχει εντρυφήσει, ακόμη και μέσα από την πολυετή συνεργασία με τον Ο.Φ.Α. επικοινωνιολόγο του . Ακόμη θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος , ότι ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , διαφυλάττει και προασπίζει ως κόρη οφθαλμού τα θέματα που άπτονται της κομματικής οργάνωσης και δεν τα βγάζει στα μανταλάκια , γι' αυτό και χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης της Κεντρικής Διοίκησης .

Η δε αναφορά που έκανε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ σε παρελθόντα χρόνο για τους προαναφερόμενους κυρίους που ενεπλάκησαν τα ονόματα τους κατά την διάρκεια ανεύρεσης υποψηφίου για τον Δήμο Πρέβεζας , είχε να κάνει με τους χειρισμούς του ιδίου του Προέδρου της ΝΟΔΕ και ενός συνεργάτη του αναφορικά των υποψηφιοτήτων . Ήταν μια κατάθεση ψυχής που όφειλε ο ίδιος προς τους Δημότες της Πόλης της Πρέβεζας . Πολύ περισσότερο δε , την χρονική στιγμή που από σκοτεινούς κύκλους , διαρρεόταν τοξικές αναφορές . Μια ανοιχτή επιστολή , που μέχρι σήμερα , δεν έχει δεχτεί καμία διάψευση από τους προαναφερόμενους κυρίους και χρίζει της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρεβεζάνικου λαού . Και εν πάσει περιπτώσει , θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος , ότι η ΝΔ δεν είναι Γκουλάγκ…είναι η Παράταξη που ιδρύθηκε για να υπηρετήσει , υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα . Η ιδρυτική διακήρυξή της , είναι πάντα επίκαιρη…” Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν , της Πατρίδα με τους ανθρώπους της , την Πολιτεία με τους Πολίτες της “ .

Επίσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε , ότι…”οι απλοί πολίτες τον εξέλεξαν Δήμαρχο…έχει μια εμμονή μόνο μαζί μου ο κ. Τζίμας . Δεν θυμάμαι να του έχω υποσχεθεί κάτι , εκτός αν του έχουν υποσχεθεί κάποιοι συνεργάτες μου...“ Καταρχήν , αλήθεια…οι πολίτες χωρίζονται σε απλούς και σύνθετους ? ή μήπως από τέτοιες εκφράσεις ο κ. Δήμαρχος προσδιορίζει πως βλέπει τον εαυτό του σε σχέση με τους άλλους πολίτες ? Αναρωτιέμαι επειδή δεν είμαι ο ειδικός , αλλά απλά , ένας ενεργός πολίτης . Αυτός είναι ο προσδιορισμός μου και αυτή η ιδιότητα μου…δεν κρατώ καμιά εξουσία απέναντι στους συμπολίτες μου…απλούς και σύνθετους…Επίσης στο θέμα της εμμονής, είναι και καταγεγραμμένο , ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω απολύτως τίποτα με τον Νίκο Γεωργάκο…με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο έχω και την πολιτική του στο Δήμο Πρέβεζας .

Άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά στους Δημότες και άλλα πράττει . Όμως επειδή κάποιοι σφουγγοκωλάριοι του Δημάρχου , επιμελώς , διοχετεύουν αναλήθειες , τους απαντώ, ότι είναι γνωστό της πάση , ότι πάντα στα πολιτικά τραπέζια , υπάρχουν και συμφωνίες …κάποιες φορές είναι θεμιτές και κάποιες αθέμιτες . ΑΝ....όμως εγώ προσδοκούσα κάποιο αξίωμα , κάποιος θα το είχε υποσχεθεί ( και φυσικά όχι κάποιος του Δημοτικού Συμβουλίου ) ακόμα και οι απλοί πολίτες δεν είναι τόσο αφελής . Αναρωτιέμαι όμως…αυτοί που έλαβαν τα αξιώματα δίπλα στον Δήμαρχο , με αυτό τον τρόπο τα έλαβαν ? με την υπόσχεση του ? ή μήπως με κλήρωση βιογραφικών , αξιολόγηση κομματικής προσφοράς ή κάποιο άλλο “αξιοκρατικό “ κριτήριο ? Τιμώ τους αξιωματούχους , αλλά η ερώτηση μου απευθύνεται σε αυτόν που δημιουργεί και διοχετεύει φανταστικές προσδοκίες για άλλους και ταυτόχρονα τις ενοχοποιεί. Και το σίγουρο είναι ότι…ΑΝ…εγώ μπορεί να είμαι ο ένοχος…κάποιος…είναι ο συνένοχος . Δεν μένει παρά να κοιτάξει τον εαυτό του ο κ. Δήμαρχος στον καθρέπτη για την πιστότητα και την εντιμότητα των λεγομένων του…και θα καταλάβει !

Λόγω των θεμάτων της νέας συνέντευξης του Δημάρχου , ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής , θα ολοκληρωθεί στο τρίτο και τελευταίο μέρος .

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Νίκος Τζίμας

Ενεργός Πολίτης”.