Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 16:17

Καταγγελία της Τ.Ο. Πρέβεζας της ΚΝΕ

Η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας της ΚΝΕ απέστειλε την παρακάτω καταγγελία:

Μιας και τα Χριστούγεννα βρίσκονται λιγότερο από έναν μήνα μακριά, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, επέλεξε να στείλει και αυτή με την σειρά τής, μιας και το κράτος έχει συνέχεια ….. , «δωράκι» στο μεγάλο κεφάλαιο, ένα νομοσχέδιο με το οποίο του υπόσχεται φθηνό εργατικό δυναμικό (200€ μισθό), το οποίο θα μπορεί να εκμεταλλεύεται από το πρωί ως το βράδυ (10ωρη δουλειά), βάζοντας του ακόμη περισσότερα εμπόδια στο να μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να αντιδράσει (ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης).

Στις 26 Νοέμβρη, ανήμερα Πανελλαδικής απεργίας τόσο ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο τερατούργημα, η κυβέρνηση σκέφτηκε πως μιας και απέτυχε να φιμώσει τις φωνές των φοιτητών, των μαθητών και των εργατών στις 17 Νοέμβρη, ίσως χρειαστεί να το κάνει τώρα. Ξεκινώντας από το χάραμα, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους και μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με αφετηρία τη FOPEN και στη συνέχεια περνώντας από κάθε μεγάλο super market, ενημέρωναν του εργαζόμενους και τους περαστικούς για το τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον λαό και ταυτόχρονα μεταφέροντας το απεργιακό μήνυμα σε κάθε χώρο δουλειάς. Καθ’ όλη την περιοδεία των σωματείων από s/m σε s/m δεν υπήρξε λεπτό αίσθησης «ανασφάλειας» καθώς το αμάξι της ασφάλειας δεν έλειψε λεπτό από δίπλα μας. Το κρεσέντο της αστυνομικής τρομοκρατίας βέβαια έφτασε στο αποκορύφωμα του έξω από το s/m Μασούτης, όπου μέσα σε ένα λεπτό έχοντας ενορχηστρωθεί όλες οι ομάδες τις αστυνομίας είχαμε περικυκλωθεί από ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, Αξιωματικούς και Ασφάλεια. Παρά την υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών μέτρων από πλευράς των συνδικαλιστών και μόνο, η αστυνομικές δυνάμεις επέλεξαν να επιβάλουν πρόστιμα 300ων ευρώ σε όσους βρισκόμασταν εκεί. Αφού πλέον ήταν βέβαιοι ότι δεν τους είχε ξεφύγει κανείς (μιας και η περικύκλωση έπιασε τόπο) αποχώρησαν έχοντας επόμενο σταθμό το Νοσοκομείο όπου θα πραγματοποιούνταν η απεργιακή συγκέντρωση. Εκεί παρότι προσπάθησαν ξανά να επιβάλουν πρόστιμα, έπειτα και από την πίεση του κόσμου, απέτυχαν και αποχώρησαν.

Απαντάμε λοιπόν στην κυβέρνηση και στη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει με το δικός μας «δώρο». Κάνουμε λοιπόν «δώρο» στη κυβέρνηση ένα οργανωμένο κίνημα που βάζει απέναντι την πολιτική ενός συστήματος που βλέπει ως κόστος τις ανθρώπινες ζωές, μπροστά στην προστασία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Η ευχετήρια κάρτα θα γράφει πως «Το οργανωμένο κίνημα δεν μπόρεσε, δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει ποτέ καμιά κυβέρνηση να σταματήσει και αυτό διότι παλεύει για τη ζωή και το μέλλον που του ανήκει. Όσα πρόστιμα και τρομοκρατία και αν του επιβάλλει αυτό δεν σταματά, ίσα ίσα οργανώνεται και ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο».

Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα πρόστιμα! Να σταματήσει εδώ και τώρα η άθλια προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας. Δε θα φορέσουμε φίμωτρο μπροστά στο όργιο καταστολής και αυταρχισμού για να εφαρμόζει ανενόχλητη την εγκληματική πολιτική της η κυβέρνηση!