Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 08:37

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας: “Είναι υπόλογοι στην ελληνική κοινωνία και θα λογοδοτήσουν”

Την παρακάτω ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας ΣυΡιζΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κοινοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας:

“Παρακολουθούμε την κυβέρνηση συνεχώς να ψεύδεται, να εγκληματεί και να κρύβεται στην προστασία των φιλικών και καλοπληρωμένων ΜΜΕ με καλοστημένα επικοινωνιακά σόου. Ο πρωθυπουργός, αφού έχουν περάσει εννιά μήνες από την έναρξη της πανδημίας και ειδικά το τελευταίο τρίμηνο που η κατάσταση στη Β. Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτη, αποφάσισε να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη έγινε σε προστατευμένο περιβάλλον με αποκλεισμό των υγειονομικών και άρνηση παραλαβής ψηφίσματος από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Ο πρωθυπουργός άκουσε τα μέλη της ΔΑΚΕ, αυτοθαυμάστηκε, αγόρασε τσουρέκι και έφυγε. Σαν κλέφτης πήγε σαν τουρίστας έφυγε. Εξήγγειλε βέβαια, το σχεδιασμό για το νέο ΕΣΥ για το οποίο  γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αφορά σε ΣΔΙΤ και μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Γι αυτό δεν ενισχύει το υπάρχον ΕΣΥ που λειτουργεί κάτω από τα όρια της ασφαλούς υγειονομικής περίθαλψης. Γι αυτό στον προϋπολογισμό του 2021 οι δαπάνες για την υγεία, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, είναι μειωμένες κατά 600εκ. Όσο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας, που βρίσκονται σε καθεστώς υπερεργασίας και μάχονται στην πρώτη γραμμή, η κυβέρνηση επιφυλάσσει άρνηση πληρωμής πρόσθετων εφημεριών, απένταξη επικουρικών από τη μισθοδοσία του νοσοκομείου, στοχοποίηση και διενέργεια ΕΔΕ για αυτούς που νόσησαν, απόρριψη του δίκαιου αιτήματος για δώρο Χριστουγέννων, μετακινήσεις, απολύσεις, ΜΑΤ στα νοσοκομεία και φίμωση, προκειμένου να μη χαλάσει το αφήγημα της επιτυχίας. Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, που είναι πιο έντονο, δεν έχουν ούτε το χειροκρότημα!  

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει συνεχώς ότι για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας επιδεικνύοντας κοινωνική αναισθησία και εγκληματική αδιαφορία για τη δημόσια υγεία. Η απόφαση για  τη διατίμηση των διαγνωστικών τεστ, χωρίς διαβούλευση και επιστημονικά κριτήρια, μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ευνοεί. Πλήττει τους αυτοαπασχολούμενους εργαστηριακούς, συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση μετακύλισης του βάρους της δαπάνης στους πολίτες και οδηγεί σε έκπτωση της ποιότητας με αρνητικά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε προτείνει από την αρχή την κοστολόγηση των τεστ από το ΚΕΣΥ, τη συνταγογράφηση και την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ με μηδενική συμμετοχή του πολίτη. Μόνο με ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στα τεστ μπορούμε να πετύχουμε έγκαιρη διάγνωση, ιχνηλάτηση και καταγραφή των κρουσμάτων, που αποτελούν  ζητούμενα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Οι εγκληματικοί χειρισμοί της κυβέρνησης αποκαλύπτονται σε καθημερινή βάση. Στον ΕΟΔΥ υπάρχει σύμβαση, με τριπλάσιο κόστος, καταγραφής των κρουσμάτων που λειτουργεί παράλληλα με αυτό της ΗΔΙΚΑ. Αποτέλεσμα της παράλληλης καταγραφής κρουσμάτων είναι η συγκέντρωση αμφισβητήσιμων στατιστικών στοιχείων βάσει των οποίων η επιστημονική επιτροπή έπρεπε  να γνωμοδοτήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ζητήσει να έρθουν στη βουλή οι εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής κάτι που η κυβέρνηση αρνείται. Οι συνεχόμενες όμως, αποκαλύψεις και το έλλειμα διαφάνειας και δημοκρατίας απαιτούν την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας και αφορά σε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Όσο και αν προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγεί από το κάδρο των ευθυνών, αυτός και οι υπουργοί του είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας, για τις κοινωνικοοικονομικές καταστροφικές συνέπειες, για την κατάρρευση του ΕΣΥ, για τους ανθρώπους που χάνονται. Είναι υπόλογοι στην ελληνική κοινωνία και θα λογοδοτήσουν”.