Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 21:34

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας με θέμα "Πανδημία και Δημόσια Υγεία"

Πραγματοποιήθηκε χθες 9/12/20 η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με θέμα "Πανδημία και Δημόσια Υγεία" και κεντρικούς ομιλητές τον Ανδρέα Ξανθό, τον Δημήτρη Πλουμπίδη και τον Κώστα Μπάρκα.

Σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο τύπου αναφέρει: "Στη συζήτηση πήραν μέρος ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιδήμαρχος Πάργας Βασίλης Γκίζας, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Η. Δημήτρης Παχατουρίδης, ο αντιπρόσωπος της Πρέβεζας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακοποιών Κύρλας Ευάγγελος, η εκπρόσωπος του Συλλόγου εργαζομένων στα Κ.Υ. Πρέβεζας Κύρκου Ιουλία, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου από την παράταξη "Κοινό των Ηπειρωτών" Θοδωρής Κορωναίος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας από την παράταξη "Στροφή στο Μέλλον" Θανάσης Ανωγιάτης και ο Συντονιστής της Ο.Μ. Δομών Υγείας Πρέβεζας Βησσάρης Μίχας.

Τη συζήτηση διηύθυνε ο πρώην Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε, Τάκης Νικολόπουλος, ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Δημήτρης Παπαδήμος. Την τεχνική υποστήριξη έκανε ο Πάνος Γιαννάκης. Η εκδήλωση μεταδόθηκε από την σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας στο facebook εχοντας καταγράψει μέχρι τώρα 1100 προβολές

Η συζήτηση παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ καταλογίστηκαν και οι σημαντικές ευθύνες της κυβέρνησης στην καθυστερημένη, ελλιπή και χωρίς σχεδιασμό αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Τονίστηκε η ανάγκη ανέγερσης νέου δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, σύμφωνα με τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας, αλλά και ενίσχυσης των υπαρχουσών δομών με το απαιτούμενο προσωπικό και τη χρηματοδότηση. Ξεχωριστό βάρος απαιτείται να δοθεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΚΥ, ΤΟΜΥ κλπ), τόσο για τη συστηματική παρακολούθηση του πληθυσμού μέσω του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, όσο και τον προσανατολισμό της στην πρόληψη και την αγωγή υγείας.

Ενίσχυση χρειάζονται και οι δομές ψυχικής υγείας, οι οποίες θα κληθούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων (οικονομικών, εργασιακών, κοινωνικών κλπ). Σήμερα, η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων".

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί:

Πολυμέσα