Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 12:10

Αντιδράσεις και “σκληρή κριτική” από Νίτσα, Κωστούλα στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας που έγινε την παραμονή της πρωτοχρονιάς και με τη μέθοδο “δια περιφοράς”, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας για το 2021 (μειοψήφησε ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Βασίλης Κωστούλας, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων “Δημοτική Συνεργασία” και “Ανάπτυξη Τώρα” κ.κ. Κορωναίος και Νίτσας αντιστοίχως δήλωσαν ΠΑΡΩΝ).

Κριτική στον τρόπο που ενεργεί η δημοτική αρχή άσκησε ο Βασίλης Κωστούλας, ο οποίος τόνισε: ”Θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο να επικυρώνει η Οικονομική Επιτροπή το τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το 2021 και ταυτόχρονα να καλείται να νομιμοποιήσει δια της ψήφου της, έργο που έχει ήδη ανατεθεί, το οποίο μάλιστα συμπεριλαμβάνεται στο υπό επικύρωση Τεχνικό Πρόγραμμα”.

Σε οξύ τόνο και η τοποθέτηση του Γιώργου Νίτσα, ο οποίος υποστήριξε:

“Σας καταγγείλαμε και δημόσια. Έχετε ήδη κάνει απευθείας ανάθεση για το υδατοδρόμιο, με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στο 2020 και μας φέρνετε να εγκρίνουμε το πρόγραμμα του 2021. Αν, λέω, αν η οικονομική επιτροπή καταψήφιζε το τεχνικό πρόγραμμα, θα παίρνατε πίσω την απευθείας ανάθεση; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δείξτε λίγο σεβασμό στα θεσμικά όργανα του Δήμου. Δεν είμαστε χειροκροτητές των αποφάσεων του Δημάρχου εδώ πέρα. Η προηγούμενη διοίκηση του Ταμείου ισχυρίζεται ότι έχει αφήσει φάκελο για το υδατοδρόμιο. Λέει ψέματα; Βάζετε πάλι θέμα για τις εκβαθύνσεις στο λιμάνι και το εντάσσετε ως έργο. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το Master Plan κι εσείς δημιουργείτε τετελεσμένα; Θέλει λίγη προσοχή πότε φέρνετε κάτι. Εμείς θα ψηφίσουμε ΠΑΡΩΝ, όχι για την αναγκαιότητα των έργων, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο φέρνετε τα θέματα”.