Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 11:30

Οι αμοιβές του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας – Το θέμα “πέρασε” με τις ψήφους της μείζονος αντιπολίτευσης

Σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας που έγινε με τη μέθοδο “δια περιφοράς”, λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά (28/1) καθορίστηκαν τα έξοδα παράστασης του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, καθώς και το ύψος της αποζημίωσης για τη συμμετοχή σε συνεδριάσεις μελών Δ.Σ. ετών 2019-2020 (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την απόφαση).

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, που καθορίζει το ύψος της αμοιβής ανάλογα με τα εισοδήματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τα έξοδα παράστασης του Προέδρου του ΔΛΤ καθορίστηκαν στα 500 ευρώ μηνιαίως, τα έξοδα παράστασης του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. στα 200 ευρώ το μήνα, ενώ η αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. στα 34,20 ευρώ ανά συνεδρίαση και μέχρι τρεις συνεδριάσεις το μήνα.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας -που όπως είπαμε έγινε σε μία δια περιφοράς συνεδρίαση- δημιουργήθηκε μία αξιοπερίεργη κατάσταση, καθώς πέρα από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας, αναγκάστηκαν να μη συμμετέχουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου τακτικά και αναπληρωματικά, για λόγους εγκυρότητας της απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας επί ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής το 2016 (δείτε ΕΔΩ), είχε ακυρώσει λόγω της ψηφοφορίας ανάλογη απόφαση.

 Ειδικότερα στο πρακτικό της απόφασης αναφέρεται ότι δε συμμετείχαν οι κ.κ. Καραμανίδης, Κουμπής, Κωνσταντάκη, Παγγές, Αργυρός, Ακρίβης, Σαριάνογλου, Αλεξανδρής, Κορωναίος και Φονταράς.

Συμμετείχε όμως, σύμφωνα με το πρακτικό, ο Γιάννης Δαρδαμάνης, ο οποίος επίσης είναι αναπληρωματικό μέλος, κάτι που περιπλέκει κάπως την κατάσταση.

Το αξιοπερίεργο, λόγω και των “αλχημειών” Θεοδωρικάκου είναι ότι η παράταξη του Δημάρχου, “Ο Δήμος της Καρδιάς μας”, χρειαζόταν απαραίτητα ψήφους της αντιπολίτευσης για να μπορέσει να “περάσει” το θέμα.

Αν εξαιρέσει κανείς τους συμβούλους της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή”, η οποία συνεργάζεται με το Δήμαρχο Πρέβεζας, απαιτούνταν και άλλοι ψήφοι και ήρθαν τελικά από την παράταξη “Δημοτική Συνεργασία”, την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” ψήφισε τη δική της πρόταση, με τον επικεφαλής Γιώργο Νίτσα να επισημαίνει: “Όπως είχα τονίσει και στα προηγούμενα χρόνια δεν θα έπρεπε να υπάρχει αποζημίωση στις επιτροπές και προεδρία εκτός και αν είναι αποκλειστικής απασχόλησης με πλήρες ωράριο. Παραμένουμε στην πρότασή μας που είναι η μη κατάθεση αποζημίωσης στα μέλη και προεδρείο του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου”.

Η παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”, ψήφισε τη δική της πρόταση και μέσω του συμβούλου της Βασίλη Κωστούλα ανέφερε: “Πάγια θέση της παράταξής μας είναι η μη αποδοχή αποζημίωσης για συμμετοχή μας σε διοικητικά συμβούλια οργανισμών των Δήμων και λοιπών φορέων του δημοσίου. Θεωρούμε ότι εκτός των προέδρων που πιθανώς ασχολούνται με πλήρες ωράριο στις παραπάνω θέσεις, τα υπόλοιπα μέλη δεν θα πρέπει να αμείβονται. Έτσι η πρότασή μας είναι η μη κατάθεση αποζημίωσης στα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου”.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι προπαγάνδιζαν ότι η απλή αναλογική θα έφερνε δυσλειτουργίες στους Δήμους διαψεύδονται, καθώς τουλάχιστον στο Δήμο Πρέβεζας, διαμορφώνονται πλειοψηφίες κάθε φορά για να μην υπάρχει πρόβλημα στις αποφάσεις.