Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 10:59

Αλμπάνης σε Γεννηματά: “Το πλήγμα θα είναι κυρίως στα τμήματα στην Πρέβεζα και την Άρτα”

Σε διαδικτυακή εκδήλωση για την Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά συμμετείχε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Ο κ. Αλμπάνης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας, λόγω του νόμου Κεραμέως στην εκπαίδευση και απευθυνόμενος στην κα Γεννηματά τόνισε μεταξύ άλλων:

“Είναι πρόβλημα η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια κα Γεννηματά, με τον πρόσφατο νόμο. Όπως ξέρετε θα υπάρξει μείωση των φοιτητών στα περιφερειακά Πανεπιστήμια. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θίγεται λιγότερο, μετά το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ. Το τρίτο Πανεπιστήμιο που θίγεται λιγότερο πανελλαδικά. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα είναι 20.000-30.000 οι φοιτητές που θα είναι λιγότεροι. Τα παιδιά αυτά δε θα έχουν πρόσβαση σε άλλη δημόσια εκπαίδευση. Θα οδηγηθούν σε ιδιωτικά κολέγια. Η μείωση αυτή θα είναι ασύμμετρη για τα Πανεπιστήμια και δυστυχώς για εμάς το πλήγμα θα είναι κυρίως στα τμήματα στην Πρέβεζα και την Άρτα. Είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί και έχουμε ήδη ζητήσει τη βοήθεια των Δημάρχων και των τοπικών κοινωνιών”.