Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 09:53

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας: Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του νοσοκομείου της Πρέβεζας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η τοπική επιτροπή Πρέβεζας ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στην πύλη του νοσοκομείου της Πρέβεζας: Αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής Αγώνας για να σώσουμε τις ζωές μας

η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έκανε το παραμικρό για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία απέναντι στην πανδημία:

  • Άφησε τους χώρους δουλειάς απροστάτευτους, καθώς όχι μόνο δεν πήρε και δεν έλεγξε την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αλλά άφησε την εργοδοσία να αλωνίζει, κρύβοντας τα κρούσματα, ακόμα και τα αποτελέσματα των tests, όπως έχουν καταγγείλει δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού τομέα!
  • Άφησε ίδια την κατάσταση στις συγκοινωνίες. Έκλεισε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με τον κίνδυνο μια ολόκληρη γενιά να σπρωχτεί στην αμορφωσιά και τη λειψή κοινωνικότητα, και αντί να δώσει λεφτά για να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια, δίνει 30 εκατ. ευρώ για να τα γεμίσει μπάτσους!
  • Δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να ενισχύσει την δημόσια υγεία, δεν έκανε σχεδόν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά φρόντισε να δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια στους κλινικάρχες. Αντί να χρηματοδοτήσει τη δημόσια υγεία, οι δαπάνες κατευθύνονται στην ιδιωτική υγεία, το στρατό και την αστυνομία. Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνουν οι εξοπλισμοί στην πράξη, το 2021 θα δαπανηθεί 1,5 δισ. για τα Rafale (με την ψήφο και του ΣΥΡΙΖΑ), όταν ο κρατικός προϋπολογισμός για φέτος προβλέπει περίπου 1,4 δισ. ευρώ για επιχορήγηση των νοσοκομείων! Και μετά μιλούν για «ατομική ευθύνη» και φορτώνουν τον κόσμο με πρόστιμα.
  • Προπαγάνδισε τη σωτηρία των εμβολίων, αλλά σαν πειθήνιος υποστηριχτής της ΕΕ και των Βρυξελλών έκανε εκατομμύρια πολίτες όμηρους της επιχειρηματικής μαφίας των πολυεθνικών του φαρμάκου, προκαλώντας ένα ακόμα τεράστιο φιάσκο.
  • Ταυτόχρονα, αξιοποιεί την πανδημία για να επιταχύνει όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, κλιμακώνοντας την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων! Προωθεί την προληπτική καταστολή μπροστά στις κοινωνικές θύελλες που έρχονται. Προσπαθεί, με όλους τους τρόπους, να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μέσω της αστυνομοκρατίας και με προαναγγελία βιομηχανίας δικογραφιών σε βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών, θέλει να έχει το λαό και τη νεολαία φιμωμένους.

 

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ!

Δεν χρειάζεται να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να βιώσουμε τραγικές καταστάσεις για να ξεσηκωθούμε. Η δυσαρέσκεια και η οργή πρέπει να μετατραπούν σε αγώνα. Η εγκληματική και επικίνδυνη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, να γίνει η αφορμή μαχητικού πανεργατικού απεργιακού ξεσηκωμού.

Απαιτείται πολύμορφος αγώνας διαρκείας μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, απεργίες για να μπλοκαριστεί και να ανατραπεί η επικίνδυνη για υγειονομικούς και λαό κυβερνητική πολιτική. Είναι μονόδρομος η μαχητική ενωτική δράση όλων των αγωνιστικών ταξικών δυνάμενων για την ανατροπή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Δεν αρκεί η καταγγελία και η συμβολική κινητοποίηση. Να συμβάλλουμε στη συνένωση όλων των αγώνων για υγεία, παιδεία, εργασία, ελευθερίες σε έναν ορμητικό χείμαρρο που θα μπλοκάρει την κυβερνητική επίθεση και θα επιβάλλει τις λαϊκές ανάγκες.

Για να βρει διέξοδο η λαϊκή οργή και να ανασάνει η κοινωνία.

  • Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους. Να οργανωθεί και να εξοπλισθεί άμεσα η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Να ανεγερθεί νέο νοσοκομείο στη πόλη . Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων, μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση, εξοπλισμός και όχι χαριστικές συμβάσεις στο κεφάλαιο, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όλες. Μαζικά δωρεάν τεστ – ιχνηλάτηση – ιατρική και κοινωνική στήριξη των θετικών στον κορωνοϊό.
  • Να ενισχυθούν άμεσα τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού  εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). 
  • Προμήθεια  όλων  των  διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών.
  • Έκτακτη φορολογία στο κεφάλαιο και στο συσσωρευμένο πλούτο για τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών αναγκών.