Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 10:06

Η προκήρυξη των σχεδόν... 2 ημερών στο Δήμο Πρέβεζας δημιούργησε “σπέκουλα” - Τι έχει συμβεί

Η προκήρυξη που ανήρτησε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 23 Φεβρουαρίου 2021 ο Δήμος Πρέβεζας και η οποία αφορά την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 7 ατόμων, χρονικής διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης για οκτώ μήνες, διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δημιούργησε μεγάλη πολιτική “σπέκουλα” περί βολέματος “δικών μας παιδιών” στο Δήμο, καθώς δινόταν περιθώριο υποβολής δικαιολογητικών για δύο ημέρες (χθες και σήμερα, δηλαδή στις 23 και 24 Φεβρουαρίου).

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας έφτασε στις 8/2/2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικό με την πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID 19 από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με τις διατάξεις των άρθρων 74 ν.4745/2020 και 175 ν. 4764/2020, όπου διευκρινίζεται ότι οι συμβάσεις που θα συναφθούν έως 28.2.2021 μπορούν να εξαντλήσουν τη μέγιστη χρονική διάρκεια των οκτώ μηνών.

Το θέμα όμως μέχρι και τις 23 του μηνός δεν είχε περάσει από οικονομική επιτροπή, με αποτέλεσμα ο Δήμος να κινδυνεύει να χάσει εντελώς τις θέσεις. Πέρασε τελικά με τη μορφή του κατεπείγοντος από την οικονομική επιτροπή στις 23 του μηνός, ώστε να μπορέσει να υπάρξει προκήρυξη.

Το γιατί δεν είχε εισαχθεί νωρίτερα στην οικονομική επιτροπή είναι το κύριο ζήτημα.

Αν καθυστέρησε επειδή δεν προλάβαιναν οι υπηρεσίες του Δήμου ή από αβλεψία ή αν υπήρξε επί τούτου καθυστέρηση για... ευνόητους λόγους.