Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 11:53

Γκραφιτάς που χρησιμοποιεί ναζιστικά και φασιστικά σύμβολα κλήθηκε να φιλοτεχνήσει κτίρια στο Δήμο Πρέβεζας;

Διαβάσαμε πριν από μερικές ημέρες στη σελίδα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας στο facebook, την εξής αναφορά: “Ο Εύρυτος ο νεαρός καλλιτέχνης γκράφιτι που έχει "χαράξει" στην Αθήνα δεκάδες παραστάσεις και προσωπογραφίες ηρώων της Επαναστάσεως του 1821 θα βρεθεί στην Πρέβεζα γύρω στις 10 Μαρτίου προσκεκλημένος του προέδρου της Καμαρίνας Θεόδωρου Δράκου. Όπως γνωστοποιεί με ανάρτησή του ο κ. Δράκος, ο Εύρυτος θα διακοσμήσει με παραστάσεις και προσωπογραφίες ηρώων του 21, ενώ καλεί όποιον πρόεδρο Κοινότητας επιθυμεί να φιλοξενήσει έργα του καλλιτέχνη και στο δικό του χωριό να επικοινωνήσει μαζί του για να το οργανώσουν”.

Η συγκεκριμένη προσωπικότητα ωστόσο φέρεται από πλήθος δημοσιευμάτων να υπογράφει έργα του, χρησιμοποιώντας φασιστικά-ρατσιστικά σύμβολα, ακόμη και σύμβολα της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” (δείτε ΕΔΩ δημοσίευμα του in.gr).

Και μπαίνει ένα σημαντικό ερώτημα:

Θα επιτρέψει ο Δήμος Πρέβεζας να “λερώσει” μία τέτοια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα την τοπική ιστορία και έναν παγκόσμιο συμβολισμό όπως είναι αυτός της θυσίας στο Ζάλογγο;

Ο Δήμος Πρέβεζας έχει κάποια εμπλοκή στην υπόθεση;

 

Πηγή φωτό: in.gr