Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 10:21

Ανυπότακτη Κίνηση: Να μην ψηφιστεί η περιβαλλοντοκτόνα ρύθμιση του Άδωνη Γεωργιάδη που καταστρέφει τις περιοχές NATURA

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας":

Μετά το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, με το οποίο για πρώτη φορά επιτρέπονται έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε προστατευόμενες περιοχές αφαιρώντας μάλιστα από την τοπική διοίκηση τον ελεγκτικό της ρόλο, η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Στο νομοσχέδιο του Υπ Ανάπτυξης με το άρθρο 219 που φέρνει – μετά τη διαβούλευση – ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης για ψήφιση στη Βουλή ανοίγει την κερκόπορτα για την άλωση των περιοχών Natura 2000 από υποψήφια επενδυτικά σχήματα καθώς, πλέον, με προεδρικό διάταγμα μετά από πρόταση των συναρμόδιων υπουργείων θα μπορεί να καθορίζεται υπο-περιοχή προστασίας με βάση την υλοποίηση ήπιων αναπτυξιακών έργων και όχι με οικολογικά - περιβαλλοντικά κριτήρια. Έτσι ο επενδυτής θα υπαγορεύει και θα καθορίζει το καθεστώς της «υπο-περιοχής», χωρίς να λαμβάνει υπόψη το σύνολο των προστατευτέων αντικειμένων, κατά παράβαση ακόμα και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που ζητά μέτρα για τη διατήρηση του δικτύου Natura.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ένα σύνολο αντιδραστικών προσαρμογών που σκοπεύουν να ανοίξουν το δρόμο για το περίφημο “Ταμείο Ανάκαμψης” ενώ περιλαμβάνει διατάξεις που προωθούν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης ακόμα και σε περιοχές NATURA που υπονομεύουν την ασφάλεια των έργων και υποβαθμίζουν το περιβάλλον.
Καθόλου τυχαία στο ίδιο νομοσχέδιο μπήκε τροπολογία που αναστέλλει κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλό και παραλίες παρότι έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης,  παρατείνοντας την παρανομία.
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη Πρέβεζας στηρίζει την πρωτοβουλία δεκάδων συλλογικοτήτων και χιλιάδων υπογραφών πολιτών ενάντια στην ψήφιση του άρθρου 219. Ο αγώνας για να μην ψηφιστεί αλλά και να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή του είναι στα χέρια του κινήματος για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας ενάντια στην καταστροφή του στο όνομα της ανάπτυξης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
η γραμματεία της δημοτικής κινησης
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας