Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 17:11

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπάρκα επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία

Την Κυριακή 3 Μαρτίου έγινε επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή του νομού Κώστα Μπάρκα σε περιοχές, που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις των τελευταίων ημερών. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Δημόσιος Χώρος» κ. Γιάννης Ρέντζος και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πρέβεζας.

Στην επίσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη της άμεσης ικανοποίησης ζητημάτων αποζημίωσης των κατοίκων, αλλά και η ανάγκη της γενικότερης αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων, που στη δυτική Ελλάδα είναι πιο οξυμένα λόγω της γεωλογικής της διαμόρφωσης. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να υποβάλει ερώτηση στη Βουλή, ιδιαίτερα για το θέμα της στέγασης των οικογενειών που έμειναν άστεγες λόγω της κατολίσθησης.

Στο χωριό Χειμαδιό έγινε και μια συζήτηση γύρω από τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, παρόλο που καθημερινά παραδίδουν το γάλα στη βιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

«Δυστυχώς από πολύ νωρίς αρχίζουν να φαίνονται τα προβλήματα της ιδιωτικοποίησης - χάρισμα αυτής της σοβαρής παραδοσιακής συνεταιριστικής βιομηχανίας της Ηπείρου, που η κυβέρνηση στέρησε από τους κτηνοτρόφους και την τοπική κοινωνία, δείχνοντας την αντίληψη που έχει για τις επενδύσεις. Μόνο ένα σοβαρό συνεταιριστικό κίνημα των αγροτοκτηνοτρόφων με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας θα λύσει τα άμεσα προβλήματα, αλλά και θα βάλει τις βάσεις για μια μελλοντική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», υποστήριξε ο Κώστας Μπάρκας, ο οποίος πρόσθεσε: «Οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους».

Παρακάτω παραθέτουμε κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την ΗΠΕΙΡΟ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ ΛΟΥΡΟΣ ΖΑΛΟΓΓΟ, για το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

« Καλούμε την Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές, να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων»

 

 

Ο Νομός Πρέβεζας, βγαίνει μετά και από τις καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα, με τις έντονες βροχοπτώσεις, με πολλές πληγές.

Από τις κατολισθήσεις, επλήγη το οδικό δίκτυο, σε πολλά χωριά του Νομού, αγροκτήματα καταστράφηκαν, ενώ οικογένειες στο Κοτσανόπουλο, την Κρυοπηγή και το Σκεπαστό, έμειναν κυριολεκτικά άστεγες, αφού τα σπίτια τους υπέστησαν σημαντικές ζημιές και χαρακτηρίζονται επικίνδυνα.

Οι καιρικές συνθήκες έρχονται να συμπληρώσουν ή και να αποκαλύψουν βαθύτερες αιτίες: αυθαίρετες και ιδιοτελείς παρεμβάσεις στο χώρο, έργα που δε γίνονται με βάση τις επιταγές της επιστήμης, δρόμοι χωρίς υπόστρωμα, χωρίς διευθέτηση της ροής των όμβριων υδάτων μετά την εκτροπή της φυσικής ροής τους, τοιχία αντιστήριξης με ελλιπή υλικά στην κατασκευή (πλέγμα, οπλισμένο σκυρόδεμα), έργα για τα οποία δεν έχει προηγηθεί η λεπτομερής μελέτη καταλληλότητας, από τεχνικογεωλογική άποψη, μιας περιοχής.

Τα παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν, η ελλιπής συντήρηση των υποδομών, που κοντά στις χρόνιες υστερήσεις, παροξύνεται και από την εγκληματική έλλειψη πόρων από τους τοπικούς φορείς, λόγω των ανηλεών περικοπών των επιχορηγήσεων, από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Καλούμε την Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές, να συνταχθούν έμπρακτα με την αγωνιζόμενη κοινωνία, να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Να συνταχθούν με την κοινωνία στον αγώνα, για αναπροσανατολισμό των προτεραιοτήτων αναφορικά με την κατανομή των πόρων: για άρτιες δημόσιες υποδομές, δημόσια κοινωνικά αγαθά, για θέρμανση στα σχολεία και υγεία για όλους.

Ενώνουμε τη φωνή μας, με όσους δε θέλουν να συνηθίσουν, ως φυσιολογική, τη σημερινή κατάσταση της οικονομικής κατάρρευσης, της αποδιάρθρωσης των κοινωνικών δομών και υποδομών που χτίστηκαν σε πολλές δεκαετίες με κοινωνικούς πόρους, που δε θέλουν να συνηθίσουν στην εξαθλίωση και την ανθρωπιστική κρίση.

Τρίτη 05 Μαρτίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την ΗΠΕΙΡΟ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ ΛΟΥΡΟΣ ΖΑΛΟΓΓΟ».