Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 12:35

“Μομφή” του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας προς τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου επειδή η Λαϊκή Συσπείρωση “μιλάει πολύ” με αφορμή και πάλι τα απορρίμματα.. (vid)

Η πολιτική αντιπαράθεση στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου με θέμα τα απορρίμματα και τη σύμβαση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, την οποία είχε προκαλέσει η Λαϊκή Συσπείρωση, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου είχε και... “απόνερα” στην συνεδρίαση της 2ας Απριλίου.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, πήρε το λόγο και έκανε συστάσεις υπό τη μορφή “μομφής” προς τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Σταύρο Παργανά, επειδή αφήνει τη Λαϊκή Συσπείρωση να... μιλάει πολύ. Παράλληλα άφησε υπόνοιες για τη στάση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, πως κάτι... κρυβόταν πίσω από την παρέμβασή της.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε: “Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματικά βγήκα... από τα ρούχα μου. Η εισηγήτρια μίλησε για 19 λεπτά και κάτι δευτερόλεπτα, όταν ο κανονισμός κε Πρόεδρε και τον παραβήκατε μιλάει για 5 λεπτά. Βγάζουν δημοσίευμα και λένε ότι φιμώσαμε τον κ. Κωτσαντή, ενώ είχε φτάσει στα 5 λεπτά και δικαιούται... τρία. Πρόκειται για παραπληροφόρηση. Βγάζουν δελτία τύπου με ψέμματα. Η κα Ζέκα μίλησε τέσσερις φορές παραπάνω από ότι δικαιούται. Ο κ. Πρέντζας μίλησε 7,5 λεπτά στην πρωτολογία και 7,5 λεπτά στη δευτερολογία. Μαζοχισμός από μέρους μου, αλλά κάθισα και τα μέτρησα. Ο κ. Κωτσαντής δικαιούται τρία λεπτά και στα 5,5 του κόβετε τον ήχο κε Πρόεδρε... Και βγαίνουν και διαμαρτύρονται. Σε τρεις ώρες συνεδρίαση, η Λαϊκή Συσπείρωση μίλησε 50 λεπτά. Κι εσείς κε Πρόεδρε εξαντλείτε την αυστηρότητά σας απέναντι σε εμένα και άλλους συμβούλους και τους αφήνετε και μιλάνε. Και βγαίνουν και από πάνω... Τι γίνεται εδώ πέρα... Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ακούμε ανακρίβειες, παραπληροφόρηση. Και περνούν τη δική τους γραμμή. Εγώ είμαι καλόπιστος. Κάποιος κακόπιστος θα έλεγε... Κα Ζέκα 80 σελίδες οικονομικές καταστάσεις της Αειοφορικής Ηπείρου, τις διαβάσατε όλες και φτάσατε στην 77 και είδατε τι ζητάει από την Περιφέρεια η εταιρεία και το πρόστιμο; Μπράβο σας. Σας συγχαίρω γιατί είμαι καλόπιστος. Είδατε επίσης και τα κέρδη της εταιρείας; Είδατε ότι είχαν ζημιές; Παραπληροφορείτε το λαό της Ηπείρου. Και ευτυχώς υπάρχει και το youtube... Όλοι είναι στο χρόνο τους πλην της παράταξης του κου Ζάψα και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Ζητάω δίκαιη αντιμετώπιση. Κι εσείς κε Πρόεδρε να τηρείτε το χρόνο και τη διαδικασία. Δεν έχετε όσα δικαιώματα νομίζετε...”.

Ακολούθησε η παρακάτω στιχομυθία για το θέμα:

Κωνσταντίνα Ζέκα-Πάσχου (σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης): “Κε Ιωάννου πόση ώρα μιλάτε; Κατάχρηση δεν κάνετε;”

Ιωάννου: “Δε θα σας φτάσω ποτέ εσάς. Εμείς εκπροσωπούμε το 58% του λαού της Ηπείρου και εσείς το 5%. Εγώ λέω να μιλήσετε όσο λέει ο κανονισμός”.

Γιώργος Ζάψας (επικεφαλής του “Κοινού των Ηπειρωτών”): “Κε Ιωάννου, η παρατεταμένη παραμονή σας στην εξουσία σας οδηγεί σε αλαζονικές και εγωιστικές συμπεριφορές έναντι συναδέλφων. Διαπιστώνω προσωπικές διαδρομές των Αντιπεριφερειαρχών, αλλά αυτό είναι δικό σας θέμα”.

Ζέκα: “Κι εμείς αν είχαμε δώσει 14 παρατάσεις για τους ΣΜΑ και η Πρέβεζα πλήρωνε διπλά και τρίδιπλα θα ψάχναμε να βρούμε πόσες σελίδες διάβασε η Ζέκα. Προσωπικά θα πρέπει να σημειώσω ότι έχω διαβάσω πολύ περισσότερες από 77 σελίδες που δυσκόλεψαν τον κ. Ιωάννου και θα μείνω στο γεγονός ότι τον δυσκόλεψαν, γιατί τα ίδια τα παρουσιάζουν οι οικονομικές καταστάσεις και στην 6η σελίδα. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και ευτυχώς ο κόσμος βγάζει συμπεράσματα...”.

Συμπερασματικά βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις τόσο τον κ. Ιωάννου, όσο και τους άλλους Αντιπεριφερειάρχες να ανεβάζουν συχνά τους τόνους κατά της αντιπολίτευσης. Ενδεχομένως αυτό να μαρτυρά και μία πολιτική πίεση που ίσως δέχονται...

Απομένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η συγκεκριμένη “στρατηγική”.

 

Πολυμέσα