Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 12:53

Πρωτοβουλία Καχριμάνη για τη σύνδεση Πρέβεζα-Ιόνια Οδός - “Το θέμα του δρόμου προς Πρέβεζα έγινε χειρότερο από το γεφύρι της Άρτας"

“Ποτέ δε φρόντισαν να έχουν μία μελέτη έτοιμη στην προηγούμενη Κυβέρνηση. Βλέπετε το θέμα του δρόμου προς Πρέβεζα έγινε χειρότερο από το γεφύρι της Άρτας.

Την Πρωταπριλιά ήμουν στο Υπουργείο Υποδομών και συζητούσα αυτά τα θέματα. Η αρμόδια υπάλληλος μας είπε ότι εμείς το πολύ να σας παραδώσουμε ένα κομμάτι της μελέτης, το οποίο και θα θέλει διορθώσεις. Για να μπορέσει προσεχώς να είναι έτοιμη μέχρι τη Γέφυρα Καλογήρου, δηλαδή την παράκαμψη Φιλιππιάδας. Εγώ ζήτησα ό,τι έχετε και δεν έχετε από την Καμπή μέχρι και την Πρέβεζα να μας το παραδώσετε άμεσα ή και το κομμάτι Μεσοπόταμος-διασταύρωση Πάργας, γιατί αυτά είναι κομμάτια του διευρωπαϊκού. Να μπορέσουμε να τα εντάξουμε είτε στο 2021-2027 ή με άλλες μορφές, ώστε να τα υλοποιήσουμε”, είπε στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μαρτυρά την ανάληψη πρωτοβουλίας για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ταχύτατα η μελέτη της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό και στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί.

Μαρτυρά επίσης την βούληση που δείχνει η Περιφέρεια να ασχοληθεί πολύ ενεργά με τη συγκεκριμένη σύνδεση, κάτι που είχε τεθεί σε αμφισβήτηση τον τελευταίο χρόνο, για το αν αποτελεί προτεραιότητα ή όχι για την ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου...