Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 10:17

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας: "7 Απρίλη-Παγκόσμια Ημέρα Υγείας-Αγώνας για ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας:

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, είναι πια πασιφανές ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει άλλους στόχους από την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Ένα χρόνο τώρα κανένα ουσιαστικό μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας δεν έχει παρθεί. Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας υγείας, προκλητική άρνηση επίταξης των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών, κανένας έλεγχος στους χώρους εργασίας, αδιαφορία για το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, απουσία στοχευμένων τεστ. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες νεκροί, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα διασφαλίσουν τα κέρδη τους! Η κυβέρνηση της ΝΔ νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, συρρίκνωση του δικαιώματος στην απεργία και ποινικοποίηση των αγώνων, νέο αντιδημοκρατικό πλαίσιο για τη λειτουργία δήμων και περιφερειών, επίθεση στη δημόσια παιδεία, δώρα στο κεφάλαιο για την προώθηση των “επενδύσεων” και της “ανάπτυξης”.
Η λαϊκή οργή για την υποκριτική κυβερνητική πολιτική της αστυνόμευσης, των απαγορεύσεων και της άγριας καταστολής έχει ξεχειλίσει!
Δεν βρίσκουν λεφτά για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, παιδείας, για τη στήριξη των ανέργων και των εργαζόμενων σε αναστολή, αλλά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, για τα συστημικά μέσα μαζική ενημέρωσης, για την εξόφληση των δόσεων του κρατικού χρέους υπάρχουν πάντα λεφτά.
Ξέρουν πολύ καλά ότι έρχεται η στιγμή που θα θερίσουν τις θύελλες για τους ανέμους που έσπειραν. Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι για τους εργαζόμενους και τη νεολαία μέρα διεκδίκησης και αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!
Μέτρα ενίσχυσης για τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ. Προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος σε εξοπλισμό και υποδομές
Αύξηση των δαπανών σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Δωρεάν τεστ στον λαό. Νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία. Να ανοίξουν τώρα όλα τα δημόσια νοσοκομεία που έκλεισαν. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια
Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων και των εργαζομένων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Δικαίωμα στη διαδήλωση, στις λαϊκές ελευθερίες, στη συνδικαλιστική δράση. Κάτω η κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία. Έξω η αστυνομία και τα ΜΑΤ από τις γειτονιές και τις πόλεις μας. Άμεση διάλυση ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ