Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 12:46

Κώστας Μπάρκας: «Το πρώτο μάτι γελάει» (Ηπειρώτικη παροιμία) - "Η Ήπειρος δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας"

Την παρακάτω δήλωσε έκανε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας:

"«Με τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, είναι δέσμευσή μας ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί» (Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, 9 Μαΐου 2019).. «..Να δώσω έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη... Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα μίας ανάπτυξης που θα προστατεύει το περιβάλλον, θα συνδέεται με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον ποιοτικό τουρισμό» (Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο, 17 Σεπτεμβρίου 2019).

Πόσο μακρινές και κίβδηλες φαίνονται αυτές οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη. Όλα τα έργα που αφορούν την Ήπειρο έμειναν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης. Παρά τις διαβεβαιώσεις, τις επαφές, τις αποστολές, κλπ, είναι επίσημο πια, ότι η Ήπειρος δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός το Ιωάννινα- Κακαβιά, εκτός η παράκαμψη της Φιλιππιάδας, εκτός πάνω απ’ όλα σε εποχή πανδημίας, η κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Ένα Νοσοκομείο, που είναι πλέον το παλαιότερο σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία.

Χάνεται, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, μια καίρια ευκαιρία, αυτή του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε η Ήπειρος να υποστηριχθεί με έργα, τα οποία ευνοούν την περιφερειακή ανάπτυξη, που τόσο ευαγγελίζονταν ο κ. Μητσοτάκης. Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ήπειρος να είναι μόνιμα απούσα".