Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 10:09

Με “άδεια χέρια” στο ΥΕΘΑ ο Δήμαρχος Πρέβεζας για τα πρώην στρατόπεδα – Στη “διαπραγμάτευση” η αξιοποίηση όλων των χώρων

Με ένα από τα “γνώριμα” πλέον δελτία Τύπου που εκδίδει, τα οποία λένε... πολλά και δεν λένε τίποτα, στο πλαίσιο μίας επικοινωνιακής πολιτικής που κανείς πλέον δεν καταλαβαίνει την ουσία της ή τη μεθοδολογία της, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Κεντρικό θέμα της ατζέντας, σύμφωνα και με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, οι εξελίξεις και τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση του συνόλου των παλαιών στρατοπέδων της Πρέβεζας από το Δήμο.

Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο πλήρως το ρεπορτάζ του atpreveza.gr τον περασμένο Φεβρουάριο (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), όταν η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι ο σχεδιασμός είναι συνολικός και περιλαμβάνει μέχρι και την αξιοποίηση του στρατοπέδου “Παπαγεωργίου” στο Βαθύ.

Εξηγείται με αυτή τη συνάντηση και η μεγάλη “σπουδή” και “επιμονή” που έδειξε ο Δήμαρχος Πρέβεζας και η παράταξή του για να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας για την αξιοποίηση του “Περδίκη-Πυλάδη” (άλσος Κάλπαμπα). Ο κ. Γεωργάκος ήθελε να έχει κάτι δεδομένο στα χέρια του για την “διαπραγμάτευση” ή και την πίεση που θα πρέπει να ασκηθεί στην ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμων) και το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας), ωστόσο εμφανίστηκε τελικά με “άδεια χέρια”.

Άθελά του -προφανώς- ο Δήμαρχος δικαίωσε με αυτή τη συνάντηση και την κριτική που του γίνεται από την αντιπολίτευση πως διαπραγματεύεται πίσω από “κλειστές πόρτες” και φέρνει προ τετελεσμένων το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση περιστράφηκε αρκετά γύρω από το στρατόπεδο “Σολωμού” και κάποιες τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν εκεί και ουσιαστικά “φουσκώνουν” την αντικειμενική του αξία, αλλά και γύρω από το “Πεδίο Βολής”, ακίνητο το οποίο ενδιαφέρει πάρα πολύ και το ΤΕΘΑ.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας από την πλευρά του τόνισε στον Υπουργό πως θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση, αλλά και “πολιτική ευελιξία” από ΥΠΑΑΠΕΔ και ΤΕΘΑ, ώστε να αποδοθούν οι χώροι προς αξιοποίηση στην τοπική κοινωνία.