Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 11:02

Κώστας Μπάρκας: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου Αχέροντα

Η ανάγκη να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, ώστε να υλοποιηθεί το Ψηφιακό Μουσείο Αχέροντα αποτέλεσε την κοινή διαπίστωση, που προέκυψε από τη συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νεκρομαντείου και Αχέροντα, κ. Ράπτη και του Ταμία, κ. Χρήστου, με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα.

Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου, πάρα το γεγονός ότι ο Σύλλογος και η τοπική κοινωνία έχουν αγκαλιάσει το έργο, δρομολογώντας τις απαραίτητες διαδικασίες, που μπορούν να γίνουν από την πλευρά τους, εντούτοις η μελέτη ωρίμανσης παραμένει τα τελευταία δύο χρόνια σε κάποιο τμήμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η πρόταση για τη δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου του Αχέροντα, αποτελεί μια πρωτοποριακή μουσειολογική προσέγγιση στον ελλαδικό χώρο, που αφορά στην ανάδειξη δύο τοποσήμων του Νομού με παγκόσμια εμβέλεια, του Αχέροντα και του Νεκρομαντείου, καθώς σε αυτά γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ένα από τα έργα, θεμελιωτές της παγκόσμιας Λογοτεχνίας, στην Οδύσσεια. Όπως είναι προφανές, η δημιουργία ενός Μουσείου για τον Αχέροντα, που να περιγράφει με έναν επιστημονικά ορθό και ταυτόχρονα κατανοητό για τους επισκέπτες τρόπο, του πώς συνδέονται τα δύο αυτά σημεία με τις διαχρονικές υπαρξιακές αναζητήσεις του ανθρώπου, τα οποία μάλιστα έχουν αναφερθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας Λογοτεχνίας, έχει πολλαπλές και διαχρονικά θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του, αφού εξήρε το μέχρι σήμερα έργο του Συλλόγου, σημείωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά του για την δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου, αξιοποιώντας τόσο το σύνολο των κοινοβουλευτικών μέσων που έχει στη διάθεσή του, όσο και σε ό,τι άλλο θεωρήσει η τοπική κοινωνία και ο Σύλλογος πως μπορεί να φανεί χρήσιμος, στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου.

Δελτίο τύπου