Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 14:59

Προκαταρκτική Εξέταση για το θέμα των “προφορικών αναθέσεων” στο Δήμο Πρέβεζας διέταξε η Εισαγγελία Πλημ/δικών Πρέβεζας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η Εισαγγελία Πλημ/δικών Πρέβεζας, κλήτευσε να καταθέσουν ως μάρτυρες στις 14 Ιουνίου, στο πλαίσιο έναρξης διαδικασίας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των “προφορικών αναθέσεων” υλικών ύδρευσης στο Δήμο Πρέβεζας, τον πρώην Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη (νυν επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας) και τους αντιδημάρχους του επί θητείας του, κ.κ. Ροπόκη, Κατσαούνο, Πανταζή, Κακιούζη, Ματέρη.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον κ. Μπαΐλη, ο οποίος μας ανέφερε: “Πρόκειται για τα υλικά ύδρευσης που προμηθεύτηκε ο Δήμος για να καλύψει τις ανάγκες των μικρών χωριών στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου. Είναι γνωστό το θέμα και “χιλιοπαιγμένο”. Η Πολιτεία έπαιρνε συνεχώς ετεροχρονισμένες αποφάσεις παράτασης της προθεσμίας χωρικής επέκτασης των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να λειτουργήσουμε και να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας στα ορεινά και μικρά χωριά του Δήμου. Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας είχε λιγοστό προσωπικό. Η Πολιτεία δεν μας άφηνε να κάνουμε επιπλέον προσλήψεις για να καλύψουμε τις ανάγκες, ενώ λιγόστεψε και τους πόρους στην αυτοδιοίκηση.

Δεν υπήρχε περίπτωση η δημοτική αρχή της οποίας εγώ ήμουν επικεφαλής να αφήσει χωρίς νερό τα χωριά και τους δημότες, επειδή η Πολιτεία δεν μπορεί να βρει τις λύσεις, επειδή υπάρχει γραφειοκρατία στο δημόσιο και δεν μπορούσαν να βγουν κωδικοί για προμήθεια υλικών ύδρευσης, επειδή υπήρξε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους. Οι Αντιδήμαρχοι έτρεχαν τα μεσάνυχτα στα χωριά για να βρουν τις λύσεις. Είναι ένα θέμα που φρονώ ότι θα κλείσει γρήγορα”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην Δήμαρχος και οι πρώην αντιδήμαρχοι καλούνται στο στάδιο αυτή της διαδικασίας ως μάρτυρες και μόνον. Σε περίπτωση και μόνο που προκύψουν κάποια στοιχεία ή υποψίες κατά την προκαταρκτική εξέταση, διατάσσεται προανάκριση και μετά το πέρας αυτής, εφόσον η Εισαγγελία διαπιστώσει πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις και στοιχεία κινεί ποινική δίωξη, διαφορετικά θέτει την υπόθεση στο αρχείο.