Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 15:43

Ζέττα Μακρή: “Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας υπέβαλε την αίτηση για τον χαρακτηρισμό του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας, ως Πρότυπου Σχολείου”

Πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας έγινε εκτενής συζήτηση για τον χαρακτηρισμό του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας ως Πρότυπο και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον Προϊστάμενο της ΔΔΕ Πρέβεζας Απόστολο Κατσανάκη (δείτε ΕΔΩ).

Το θέμα έφτασε μέχρι την Ελληνική Βουλή, με τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκα να καταθέτει κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα: “Εν κρυπτώ και παραβύστω η επιλογή Πειραματικού Γυμνασίου για τον Νομό Πρέβεζας”.

Η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή ήταν ξεκάθαρη (δείτε τη ΕΔΩ αναλυτικά). Μεταξύ άλλων η κα Μακρή ανέφερε: “Ακολούθως, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, υπέβαλε αίτηση για τον χαρακτηρισμό του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας, ως Πρότυπου Σχολείου” και πρόσθεσε: “Η κατάθεση αίτησης από τον Προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε ή Δ.Π.Ε δεν απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ κατά την κατάθεση αίτησης από τον Διευθυντή σχολικής μονάδας απαιτείται, εκτός των άλλων, η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων”.

Πλέον το θέμα είναι ξεκάθαρο και η επιλογή έγινε αποκλειστικά από τον κ. Κατσανάκη σε αντίθεση με τη θέληση της επίσημης εκπαιδευτικής κοινότητας.