Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 11:59

Νέα οδική μελέτη για την Πρέβεζα που “καρκινοβατεί” πάνω από 10ετία αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Στην χορήγηση παράτασης έως την 31/12/2021 στα συμπράττοντα μελετητικά γραφεία, ώστε να ολοκληρώσουν οριστικά το έργο «Μελέτη βελτίωσης των Κυκλοφοριακών Συνθηκών στην παραλιακή Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας από Κόμβο Παντοκράτορα μέχρι Διασταύρωση με Ε.Ο. 21 (έως το Μονολίθι)», προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά την παραλαβή της η μελέτη θα παραδοθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έπειτα από αίτημά της, η οποία και θα αναλάβει να υλοποιήσει το έργο.

Πρόκειται για μία μελέτη πολύ σημαντική για ένα οδικό σημείο που δέχεται μεγάλο φόρτο οχημάτων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μία μελέτη σημαντική που “καρκινοβατεί” στα γραφεία των Υπουργείων για πάνω από 10 χρόνια. Ανατέθηκε το 2007 από τον τότε Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ και η σύμβαση υπεγράφη τον ίδιο χρόνο (Ιούνιος του 2007), με ποσό 268.696,71 € πλέον ΦΠΑ.

Από τότε φτάσαμε στο 2021 και οδεύουμε σίγουρα στο 2022 μέχρι να πάρει τη μελέτη στα χέρια της η Περιφέρεια και να μπορέσει να προχωρήσει.

Όλες τις παρεμβάσεις στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας η Περιφέρεια Ηπείρου ήθελε να τις εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από την Κυβέρνηση.