Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 20:39

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας: "Καλούμε όλους τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους, μαζί με τους εργαζόμενους της χώρας"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας:

Την Τετάρτη, 16/6, οι βουλευτές της ΝΔ ψηφίζουν μόνοι τους το ακραίο νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο που εγκαθιδρύει ένα εργασιακό μεσαίωνα και μετατρέπει τη χώρα σε ειδική οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας και ανεξέλεγκτης εργοδοτικής παντοδυναμίας.

Ψηφίζουν το ν/σχ, παρά την καθολική αντίδραση της αντιπολίτευσης και τις επισημάνσεις της Επιστημονικής Επιτροπής για την αντισυνταγματικότητα βασικών διατάξεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ την τελευταία διετία, αφού κατάργησε το νόμο γιά το βάσιμο λόγο απόλυσης και αφού υπονόμευσε τις διαδικασίες των συλλογικών διαπραγματεύσεων που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αποδυνάμωσε το ΣΕΠΕ, προχωρά:

  • στην κατάργηση στην πράξη του 8ωρου και το διπλασιασμό των ωρών υπερωριακής απασχόλησης
  • στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων με τη “δυνατότητα” οι υπερωρίες να πληρώνονται με ρεπό
  • στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την προώθηση των ατομικών συμβάσεων με τον εργοδότη
  • στην πλήρη σχεδόν κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων και την αποδυνάμωση των σωματείων, που προβλέπει ο ν. 1264/82
  • στη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε δήθεν “ανεξάρτητη αρχή”
  • στην επέκταση του ωραρίου εργασίας σε πολλούς κλάδους τις Κυριακές

 

Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τους σημερινούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι θέσεις εργασίας των οποίων αναμένεται να μειωθούν μετά την εφαρμογή του νόμου κατά 40000 τουλάχιστον.

Αφορούν κάθε οικογένεια, μιας και οι νέοι άνθρωποι, σ’ αυτό το ζοφερό εργασιακό περιβάλλον, θ’ αναγκαστούν να αναζητήσουν καλύτερη τύχη σε άλλη χώρα.

Αφορούν τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μαζί με τις συνθήκες επιδείνωσης του ανταγωνισμού τους με τις μεγάλες επιχειρηματικές αλυσίδες, θα δουν να μειώνονται οι αποδοχές του βασικού αγοραστικού τους κοινού, άρα και του τζίρου τους.

Ο κόσμος της εργασίας θα καταστήσει ανενεργό αυτόν το νόμο που ψηφίζεται καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ και της μεγάλης εργοδοσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται να καταργήσει το αντεργατικό έκτρωμα, όταν ο λαός του εμπιστευθεί και πάλι την κυβερνητική ευθύνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 16/6.

Καλούμε όλους τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους, μαζί με τους εργαζόμενους της χώρας, αύριο Τετάρτη 16/6, στις 6.30 μμ στα Δικαστήρια.