Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 13:36

Ανώνυμη Εταιρεία συστήνεται για τις Ιαματικές Πηγές της χώρας που περιλαμβάνει και τα Λουτρά της Πρέβεζας...

Είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), στην πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει την εταιρεία “Ιαματικές Πηγές Ελλάδος Α.Ε.”, όπου θα ενταχθούν και τα Λουτρά της Πρέβεζας και την καθολική αντίδραση στο σχεδιασμό αυτό των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φαίνεται ωστόσο ότι το Υπουργείο Τουρισμού “έκλεισε” τα αυτιά του στις αντιδράσεις και στο υπό δημόσια διαβούλευση Σχέδιο Νόμου (δείτε το αναλυτικά ΕΔΩ), περιλαμβάνει τη δημιουργία της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι η Ι.Π.Ε. έχει σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση, και αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων και πηγών, καθώς και των εγκαταστάσεών τους και του περιβάλλοντος των ιαματικών πηγών χώρου σε ακτίνα πεντακοσίων μέτρων.

Στην Ι.Π.Ε. μπορούν να μεταβιβάζονται, περιέρχονται και παραχωρούνται η χρήση, η διοίκηση, η διαχείριση και η εκμετάλλευση των φυσικών ιαματικών πόρων και πηγών, των εγκαταστάσεων που λειτουργικά συνέχονται με τους πόρους και τις πηγές, καθώς και του περιβάλλοντος των ιαματικών πηγών χώρου σε ακτίνα πεντακοσίων μέτρων και κάθε φύσεως δικαιώματα και κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα που αφορούν τους φυσικούς ιαματικούς πόρους και τις πηγές, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Απομένει να δούμε αν αυτή θα είναι η τελική επιλογή της Κυβέρνησης κόντρα και ενάντια στις επιλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.