Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 12:54

“Σιγή ασυρμάτου” μέχρι στιγμής στο “μέτωπο” για τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του φωτισμού στο Δήμο Πρέβεζας για 12 χρόνια...

Τον Μάιο του 2021 (δείτε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ) η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τα τεύχη δημοπράτησης της διακήρυξης του έργου με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας».

Θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, που είναι και η αρχή που προκηρύσσει τον διαγωνισμό, τον είχε αποσύρει, καθώς κάποιοι όροι του διαγωνισμού έπρεπε να αλλαχθούν, ενώ είχαν γίνει και προδικαστικές προσφυγές.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, μέχρι στιγμής επικρατεί “σιγή ασυρμάτου” από την Περιφέρεια Ηπείρου αναφορικά με το διαγωνισμό. Ο Δήμος Πρέβεζας μάλιστα δεν έχει νεότερη ενημέρωση για το που βρίσκεται το “δύσκολο” -όπως εξελίσσεται- αυτό έργο.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας (μία σύμβαση τύπου ΣΕΑ για 12 έτη με προϋπολογισμό 7.222.693 ευρώ - μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Στον αντίποδα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης έχει δεσμευτεί ότι οι διαγωνισμοί τόσο για το Δήμο Ιωαννιτών, όσο και για το Δήμο Πρέβεζας θα προχωρήσουν...

Απομένει να δούμε αν θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, σε ένα ζήτημα κομβικό για την λειτουργία των πόλεων και για την καθημερινότητα των πολιτών.