Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 12:32

Συμφωνία “με το στόμα” για διοργάνωση συνεδρίου από το Δήμαρχο Πρέβεζας – Εξήγγειλε απευθείας ανάθεση στο δημοτικό συμβούλιο...

Ερώτηση για το τι περιλαμβάνει το «1st Digital Beach Summit», που θα διοργανώσει ο Δήμος Πρέβεζας και για το οποίο ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο μέσω των Media, κατέθεσε ο σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Έκπληξη προκάλεσε η απάντηση του κου Γεωργάκου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ εξήγγειλε ότι εδώ και καιρό έχει συμφωνήσει με μία εταιρεία, η οποία θα πάρει με απευθείας ανάθεση τη δουλειά για λογαριασμό του Δήμου και ήδη από τώρα εργάζεται για να κάνει το Συνέδριο. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Γεωργάκος παραδέχθηκε δημόσια ότι έκανε συμφωνία με έναν ιδιώτη “με το στόμα”, κανείς δεν ξέρει πόσο θα κοστίσει το συνέδριο, καθώς δεν υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου, ούτε απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

Τα δε μέλη της οικονομικής επιτροπής (ακόμη και τα μέλη που ανήκουν στην παράταξη του κου Γεωργάκου) μετατρέπονται με αυτόν τον τρόπο σε “πολιτικούς κομπάρσους”, οι οποίοι απλά θα έρθουν τα επικυρώσουν τη συμφωνία που έχει κάνει ο Δήμαρχος.

Όλα αυτά ειπώθηκαν δημόσια από τον ίδιο το Δήμαρχο, χωρίς κανείς να μπορεί να πει κάποιος πλέον με σαφήνεια αν αντιλαμβάνονται στη δημοτική αρχή πως υπάρχουν διαδικασίες σε έναν Δήμο και δεν γίνεται ό,τι να 'ναι και ό,τι θέλει ο καθένας.

Ειδικότερα ο κ. Γεωργάκος είπε:

“Θα γίνει πλήρης ενημέρωση σε λίγες ημέρες. Είναι 4 Υπουργεία που έχουν δώσει την αιγίδα τους. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Θα γίνει ανάθεση του Συνεδρίου (σ.σ. προφανώς σε ιδιωτική εταιρεία). Θα συνδυάσει το Δήμο και τα τοπικά προϊόντα. Θα δείτε πως θα στηθεί αυτό το συνέδριο. Κάντε λίγη υπομονή. Είναι μέσα σε όλες τις ενότητες του Συνεδρίου. Θα γίνει μία πλήρης ενημέρωση”.

Απομένει να δούμε τι θα περιλαμβάνει αυτό το «1st Digital Beach Summit», το οποίο έχει ανακοινωθεί σε Υπουργούς και σε συναντήσεις του Δημάρχου Πρέβεζας, αλλά κανείς στην πόλη δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτό...

 

 

Π.Τ.