Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 13:24

Ο Δήμος Πρέβεζας εκτός “τραπεζιού διαπραγματεύσεων” για το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου – Το ΤΕΘΑ χρίζει “αξιόπιστο συνομιλητή” την Περιφέρεια Ηπείρου...

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας), στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Ταμείου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Το “μενού” της συζήτηση είχε την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων της Πρέβεζας, για τα οποία η Περιφέρεια Ηπείρου έχει επιδείξει ισχυρό ενδιαφέρον να τα αποκτήσει και να τα αξιοποιήσει. Ειδικά για το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, η Περιφέρεια Ηπείρου μετά την επιτυχία της να σταματήσει τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί, επιτυγχάνει να είναι ο μοναδικός “αξιόπιστος συνομιλητής” στο... τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του atpreveza.gr στη συνάντηση η Περιφέρεια Ηπείρου πήρε και το “πράσινο φως” να προχωρήσει σε διαδικασίες που θα τη φέρουν πιο κοντά στην απόκτηση του χώρου και στην εκμετάλλευσή του.

Η συνάντηση όμως κατέδειξε και ένα πολιτικό συμπέρασμα.

Ο Δήμος Πρέβεζας είναι πλέον εκτός “τραπεζιού διαπραγματεύσεων” για το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει και απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία λέει χαρακτηριστικά:

“1. Ο Δήμος Πρέβεζας μέσω του κ. Δημάρχου Πρέβεζας, να προβεί σε όλες τις διαδικασίες για άμεση ακύρωση του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου.

2. Εξουσιοδοτούμε το Δήμαρχο Πρέβεζας να μπει σε έναν ουσιαστικό διάλογο με την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εν λευκώ, σε συνολική βάση για όλα τα στρατόπεδα ώστε αυτά τα αποδοθούν στο λαό της Πρέβεζας, χωρίς αντίτιμο και χωρίς το δικαίωμα επιφανείας”.

Ενώ λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, ο Δήμαρχος Πρέβεζας δεν προέβη σε καμία κίνηση υλοποίησης του δευτέρου σκέλους της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η αποτυχία της στρατηγικής του κου Γεωργάκου αναφορικά με τα στρατόπεδα και τα μπρος-πίσω της, ήταν παροιμιώδης...

Εκτός κι αν έχει κάποιον “άσο στο μανίκι του” ο Δήμαρχος...