Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 12:41

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πάργας για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας:

"Ως Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας έχουμε να τονίσουμε τα εξής :
Η συνεδρίαση της 6/7/2021 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και κατέληξε για άλλη μια φορά σε παρωδία. Οι επικεφαλής της Νέας Δύναμης και της Δημοτικής Ενωτικής Πορείας, καθώς και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης παρίσταντο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου ενώ εμείς ήμασταν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Πολλές φορές δεν ακούγαμε τις συζητήσεις που γινόταν στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς είτε υπήρχε πρόβλημα ήχου είτε γιατί για διάφορους λόγους δεν ήταν ανοιχτά τα μικρόφωνα. Αυτό δεν αποτελεί σοβαρή διαδικασία Δημοτικού Συμβουλίου αλλά παρωδία.
Η αντιπολίτευση (Νέα Δύναμη και Δημοτική Ενωτική Πορεία) ζήτησε αναβολή για το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης της Δ.Ε. Πάργας για να συζητηθεί δια ζώσης (θέση που υιοθετήσαμε και εμείς λόγω της σοβαρότητας του θέματος. Και για τις κυκλοφοριακές μελέτες της Δ.Ε. Καναλακίου και Τ.Κ. Λούτσας ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε αναβολή , καθώς οι σχετικές μελέτες μας στάλθηκαν χτες το βράδυ , 5/6/2021 , πρόταση που ψηφίσαμε μόνο εμείς). Άλλωστε ως Λαϊκή Συσπείρωση σε πανελλαδικό επίπεδο έχουμε ζητήσει τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια να γίνονται για ζώσης ,κάτι που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν συμφέρει ούτε την κεντρική ούτε την τοπική διοίκηση .Μετά την ψήφιση της αναβολής η αντιπολίτευση (Νέα Δύναμη και Δημοτική Ενωτική Πορεία) αποχώρησε μαζί με τον Δήμαρχο και τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, ψηφίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες τα υπόλοιπα θέματα (και τις κυκλοφοριακές μελέτες Καναλακίου και Λούτσας) ενώ εμείς αγνοούσαμε τι γινόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από λίγη ώρα και αφού είχε διακοπεί η σύνδεση και ξαναμπήκαμε , ο Πρόεδρος μας ρώτησε για την ψήφο μας σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα. Εκφράσαμε έντονα την δυσαρέσκεια μας για την πράξη της αποχώρησης των συναδέλφων της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης καθώς και του Δημάρχου που ευτελίζει την ουσία και τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ένα θεσμικό συλλογικό όργανο λες και είναι καφενείο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει σκοπό να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κανενός παρά μόνο του λαού. Συμμερίζεται τις αγωνίες των εργαζομένων και των επαγγελματιών και για αυτό αγωνίζεται να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα από την Διοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες. Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε την παρωδία των Δημοτικών Συμβουλίου του Δήμου Πάργας που τείνει να γίνει ο κανόνας.


KΑΝΑΛΑΚΙ 8/7/2021".