Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 14:03

Κώστας Μπάρκας: Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, τα σχολεία του Νομού Πρέβεζας αποκλείονται από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων μέχρι το 2024

Την παρακάτω δήλωσε έκανε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μπάρκας:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει τους μαθητές του Νομού Πρέβεζας για να δείξει το αντικοινωνικό της πρόσωπο, αποκλείοντας τους όχι μόνο για το επόμενο σχολικό έτος, αλλά μέχρι, αν ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης του σχετικού διαγωνισμού και το σχολικό έτος 2023- 2024. Αυτή ήταν η απάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, σε σχετική Ερώτηση του κυβερνητικού Βουλευτή του Νομού, για τη δυνατότητα ένταξης των σχολείων του Νομού στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων. Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, στη Διακήρυξη 6/2021 του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την ανάδειξη ανάδοχου για την παροχή υπηρεσιών παρασκευής- συσκευασίας και διανομής ζεστών γευμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τις σχολικές χρονιές 2021- 2022, 2022- 2023 με δικαίωμα προαίρεσης για το σχολικό έτος 2023- 2024 δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία των Δήμων Πρέβεζας και Ζηρού.
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποίησε στην αρχική του φάση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο με τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, οι μαθητές δημοτικών σχολείων της χώρας έρχονται σε επαφή με τη μεσογειακή διατροφή, συντελώντας στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και στη βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Νέα Δημοκρατία και κοινωνική προστασία είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους.
Ενώ το τρέχον έτος οι δήμοι της περιοχής έγκαιρα ενεργοποίησαν στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα τις σχετικές διαδικασίες ένταξης και ενώ υπήρχε θετική εισήγηση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης, εντούτοις, για λόγους που δεν έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, για μια ακόμη χρονιά τα σχολεία του Νομού Πρέβεζας μένουν εκτός.
Κατά τα άλλα, η πολιτική ηγεσία, απαντώντας πέρσι στην Ερώτησή μας για τον αποκλεισμό των σχολείων του Νομού από τα Σχολικά Γεύματα, ανέφερε ότι σε ένα επόμενο στάδιο θα εντάσσονταν και η Πρέβεζα, καθώς το Πρόγραμμα είχε ένα δυναμικό χαρακτήρα. Τελικά, ο μόνος δυναμικός χαρακτήρας που επιδεικνύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο διορισμός στρατού μετακλητών σε κάθε κυβερνητική θέση και η αύξηση των μισθών των golden boys.
Καλώ τους Δήμους του Νομού, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τους συλλόγους γονέων, σε συμπόρευση, ώστε να απαιτήσουμε με συντονισμένη δράση απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία, να ενταχθούν επιτέλους τα σχολεία του Νομού στα Σχολικά Γεύματα, όπως έχουν ενταχθεί άλλωστε εκατοντάδες σχολεία όλης της χώρας. Τα παιδιά του Νομού Πρέβεζας και οι οικογένειές τους πρέπει να σταματήσει να θεωρούνται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.