Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 11:50

Πολιτική απόφαση πήρε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας για τις “προφορικές συμβάσεις” για έργα ύδρευσης σε Ζάλογγο και Λούρο...

Η άσκηση ή μη ένδικων μέσων από την οικονομική επιτροπή του Δήμου έπειτα από διαταγή πληρωμής που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας υπέρ επαγγελματία, απασχόλησε εκ νέου τη συνεδρίαση της επιτροπής το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πρόκειται για παλιά υπόθεση (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ το ρεπορτάζ και ΕΔΩ το πρακτικό της συνεδρίασης του Μαΐου), η οποία είχε πολιτικές προεκτάσεις και αφορούσε προφορικές εντολές του αντιδημάρχου Δ.Ε. Ζαλόγγου Γιώργου Σαριάνογλου, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Απριλίου 2020 για προμήθεια και τοποθέτηση ανταλλακτικών δημοτικών μηχανολογικών-αντλητικών συγκροτημάτων στη περιοχή πρώην Δήμου Ζαλόγγου. Το ποσό που ζητά ο επαγγελματίας είναι λίγο μεγαλύτερο από 56.000 ευρώ.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση χωρίς εισήγηση στους συμβούλους που είναι μέλη της οικονομικής επιτροπής με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σύγχυση, καθώς είχαν ψηφίσει στις 20 Μαΐου. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε πως αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται και δεν έχει αλλάξει κάτι, ενώ τόσο αυτός, όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης ανέφεραν πως είναι “πολιτική απόφαση” της δημοτικής αρχής να στηρίξει τέτοιες αναθέσεις για να μη μείνουν τα χωριά χωρίς νερό, έστω κι αν καταλήξει κατηγορούμενος στο δικαστήριο ο Δήμαρχος.

Τόσο ο σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” Βασίλης Κωστούλας, όσο και ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας επέμειναν σε όσα είχαν πει και στην προηγούμενη συνεδρίαση και συντάχθηκαν με την παλαιά εισήγηση της οικονομικής επιτροπής για άσκηση ανακοπής, σε αντίθεση με τους συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου που εισηγήθηκαν την πληρωμή του επαγγελματία.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως την οικονομική επιτροπή θα απασχολήσουν και άλλες τέτοιες αναθέσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, υπάρχουν και άλλες προμήθειες για την ύδρευση στις δημοτικές ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου.