Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 13:43

Χωρίς προσωπικό αφήνει το... επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη το Δήμο Πρέβεζας εν μέσω καλοκαιριού

“Συναγερμό” στους Δημάρχους όλης της χώρας έχει προκαλέσει το ζήτημα της “κοινωφελούς εργασίας”, καθώς οι Δήμοι είναι μπροστά σε μία πρωτοφανή “αφαίμαξη” προσωπικού, σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η απουσία προσωπικού πολύτιμου για τη λειτουργία των Δήμων, μπορεί να οδηγήσει τις υπηρεσίες τους σε γενικό “μπλακ-άουτ” τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, γεγονός που μόνο... επιτελικό κράτος δε μαρτυρά.

Στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 19 Ιουλίου, ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου δεν “έκρυψε” το πρόβλημα κάτω από το χαλί, λέγοντας:

Για την κοινωφελή εργασία. Τράβηξε πάρα πολύ... Θα πρέπει να δηλώσουμε θέσεις, οι οποίες να μπορούν να βρεθούν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει άμεσα.

Συμφωνήσαμε να υπάρξει ένα ενδιάμεσο στάδιο. Κακά τα ψέμματα το καλοκαίρι το χάσαμε. Το λέγατε κι εσείς, ήταν βέβαια και δικός μου φόβος. Ο ΟΑΕΔ πριν βγει το ΟΚ για τις θέσεις να πει ποιες ειδικότητες υπάρχουν. Να τροποποιήσουν στη συνέχεια οι Δήμοι τις προτάσεις τους και να μην χαθούν θέσεις.

Στην «Κοινωφελή» που λήγει τώρα, από τις 35.000 θέσεις που είχαν εγκριθεί, προσλήφθηκαν μόνο 27.000, οι 8000 χάθηκαν γιατί δεν βρέθηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι για τις ειδικότητες που αφορούσαν.

Θα καθυστερήσουμε λίγο, αλλά συμφωνούμε ότι το να πάρουμε αρχές Οκτωβρίου κόσμο δεν μας είναι και πολύ βοηθητικό. Να καλύψουμε με ένα τρόπο τις ανάγκες που υπάρχουν και να πάει η “κοινωφελής” λίγο πιο πίσω, έτσι ώστε από την Άνοιξη και μετά να δουλέψουμε.

Δε θα προλάβουμε τον Αύγουστο να έχουμε προσωπικό. Δυστυχώς. Οπότε πρέπει να δούμε πως θα καλύψουμε τις θέσεις και τις ανάγκες.

Μιλήσαμε με τον Υπουργό για το πως μπορούν να δοθούν παρατάσεις στις συμβάσεις ή πως θα γίνουν νέες προσλήψεις για covid.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν και πάλι θέσεις covid. Δόθηκε η δυνατότητα να φτάσουμε μέχρι και 8μηνο. Πολλοί Δήμοι δεν έχουν καν συμβάσεις covid αυτή τη στιγμή. Φοβάμαι ότι τον Σεπτέμβριο θα έρθει η ώρα που θα μείνουν οι υπηρεσίες χωρίς προσωπικό είτε γιατί θα έχει νοσήσει προσωπικό είτε γιατί θα είναι σε καραντίνα".

Στο Δήμο Πρέβεζας, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Δαρδαμάνη 73 άτομα που πρόσφεραν της υπηρεσίες τους με συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας δεν εργάζονται πια και η μεγάλη πλειοψηφία τους πρόσφερε έργο στην καθαριότητα και το πράσινο. Επίσης στις 16 Αυγούστου ολοκληρώνεται η διάρκεια των συμβάσεων εργαζομένων με σύμβαση-covid, γεγονός που θα επιτείνει το πρόβλημα. “Η κατάσταση έχει δυσκολίες. Συντασσόμαστε με την ΚΕΔΕ και τους Δημάρχους όλης της χώρας ώστε να βρεθεί λύση, με παρατάσεις ή προσλήψεις”, ανέφερε στο atpreveza.gr ο κ. Δαρδαμάνης.