Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 14:38

Στράτος Ιωάννου στο atpreveza.gr: “Δεν θα αφήσουμε να περάσει η μεταφορά του Τμήματος στα Ιωάννινα – Είναι “αιτία πολέμου” για εμάς”

Στοιχεία οργής έχει η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, αναφορικά με την κίνηση των καθηγητών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα να ψηφίσουν υπέρ της μεταφοράς του στα Γιάννενα (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).

Μιλώντας στο atpreveza.gr ο κ. Ιωάννου τόνισε: “Είναι αιτία πολέμου η εξέλιξη αυτή για εμένα προσωπικά και την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας ως θεσμό. Λυπάμαι που το λέω, αλλά με τον τρόπο που έγινε εμφανίζει στοιχεία προμελετημένης απόφασης.

Δεν μπορούμε και δε θα αφήσουμε να περάσει η μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Η τοπική κοινωνία και η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας το έχουν στηρίξει με όλα τα μέσα, ώστε να αποτελέσει έναν σημαντικό εκπαιδευτικό πυλώνα με μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα.

Θεωρώ ότι τα μέλη ΔΕΠ βιάστηκαν να πάρουν μία απόφαση και δεν έδωσαν χρόνο σε όλους μας να συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση και στην περαιτέρω στήριξη του Τμήματος, το οποίο πρέπει να είναι στην Πρέβεζα. Αυτό το θεωρούμε ξεκάθαρο και μη διαπραγματεύσιμο.

Η απόφαση των καθηγητών δείχνει πως στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπήρχε πάντα αυτό το ενδεχόμενο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου και εγώ προσωπικά έχουμε ξεκάθαρη θέση για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Να παραμείνει στην Πρέβεζα”.