Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 12:05

Έγγραφο-"φωτιά" του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Εγκαταλείπεται πλήρως ο σχεδιασμός της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό

Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Συγκοινωνιών σε κοινοβουλευτική ερώτηση βουλευτών του κόμματος “Ελληνική Λύση” με θέμα “Διασύνδεση της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας με την Ιονία Οδό και αναβάθμισή της” αποκαλύπτει την ουσιαστική εγκατάλειψη από πλευράς του Υπουργείου κάθε σχεδιασμού για σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, καθώς θα “κλείσει” τη σύμβαση μόνο με το κομμάτι που αφορά την παράκαμψη της Φιλιππιάδας και θα επαναπροκηρύξει νέα μελέτη για τα άλλα δύο Τμήμα, που περιγράφονται παρακάτω.

Με λίγα λόγια το Υπουργείο βάζει οριστικά τέλος στη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, τουλάχιστον μέχρι να αποδείξει ότι έχει διάθεση να επαναπροκηρύξει το 2ο και το 3ο Τμήμα.

Η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να “θορυβήσει” την τοπική κοινωνία και τους φορείς, καθώς επίσημα πλέον τα πράγματα είναι αρνητικά για τις οδικές συνδέσεις.

 

Δείτε το έγγραφο:

 odos1

odos2

odos3

Ο ρόλος της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ζητήσει επίσημα να λάβει τις μελέτες τόσο του 1ου Τμήματος, όσο και του Τμήματος που υπάρχει από τη Φιλιππιάδα μέχρι και τον Ζέφυρο (κόμβος Λιμποχωβίτη-2ο Τμήμα). Όπως χαρακτηριστικά έχουμε αναφέρει το μελετητικό γραφείο που είχε αναλάβει το συγκεκριμένο τμήμα της μελέτης έχει προχωρήσει αρκετά και η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη μελέτη μέχρι να ολοκληρωθεί.

Θα πρέπει ωστόσο πρώτα να παραλάβει τη μελέτη.